Πολιτική

Να παραμείνει και να στελεχωθεί περαιτέρω το Τελωνείο της Βέροιας

2014-07-15-Politiki-tsavdaridis lazarosw

Επιστολή του Λάζαρου Τσαβδαρίδη στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη

Από το Γραφείο Τύπου του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου Τσαβδαρίδη ανακοινώθηκαν τα εξής:

Την απόλυτη αναγκαιότητα της μη μετακίνησης του Τελωνείου από τη Βέροια αλλά και της περαιτέρω στελέχωσης του με το αναγκαίο προσωπικό προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη σε σχετική επιστολή που απέστειλε σήμερα Τρίτη 15 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε στον Υφυπουργό Οικονομικών το γεγονός ότι το Τελωνείο της Βέροιας αποτελεί το πρώτο επαρχιακό τελωνείο της χώρας, με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα σε εξαγωγές νωπών φρούτων και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και του Αραβικού κόσμου. Το συγκεκριμένο Τελωνείο, σημείωσε ο Βουλευτής Ημαθίας, εξυπηρετεί εκατοντάδες παραγωγικές επιχειρήσεις με εισαγωγικές και εξαγωγικές δραστηριότητες που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας και ως εκ τούτου, μία ενδεχόμενη μεταφορά του θα πλήξει βαρύτατα τόσο την επιχειρηματικότητα στην Ημαθία όσο και την διατήρηση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε στην επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Μαυραγάνη ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Τελωνείου της Βέροιας με προσωπικό, μιας και το ήδη υπάρχον (7 μόλις υπάλληλοι) καλείται να φέρει σε πέρας έναν τεράστιο όγκο εργασίας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εμπορικής περιόδου, γεγονός που δυσχεραίνει ιδιαίτερα την ανταπόκριση του στις υπάρχουσες ανάγκες, παρά τον δεδομένο υπερβάλλοντα ζήλο και αποτελεσματικότητα του προσωπικού.

Αναλυτικότερα, η επιστολή του κ. Τσαβδαρίδη στον Υφυπουργό Οικονομικών έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με την μεγάλη ανησυχία που έχει προκληθεί στο σύνολο του κοινωνικού και επιχειρηματικού ιστού της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, έπειτα από το φημολογούμενο για ακόμη μία χρονιά ενδεχόμενο της μη παραμονής του Τελωνείου της Βέροιας στην Ημαθία.

Το Τελωνείο της Βέροιας όντας το πρώτο επαρχιακό τελωνείο της χώρας, με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα σε εξαγωγές νωπών φρούτων και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και του Αραβικού κόσμου, εξυπηρετεί εκατοντάδες παραγωγικές επιχειρήσεις με εισαγωγικές και εξαγωγικές δραστηριότητες που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας και ως εκ τούτου, μία ενδεχόμενη μεταφορά του θα πλήξει βαρύτατα τόσο την επιχειρηματικότητα στην Ημαθία όσο και την διατήρηση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας.

Παράλληλα όμως κύριε Υπουργέ, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά αναγκαίο όπως λάβετε υπόψη σας και εξετάσετε τρόπους για την γρήγορη στελέχωση του Τελωνείου της Βέροιας με το αναγκαίο επιπρόσθετο υπαλληλικό προσωπικό, μιας και το ήδη υπάρχον (7 μόλις υπάλληλοι σε αντιδιαστολή με τους 35 παλαιότερων ετών, οι οποίοι μάλιστα καλούνταν τότε να διαχειριστούν λιγότερο από το μισό σημερινό όγκο υποχρεώσεων) υποχρεούται να φέρει σε πέρας έναν τεράστιο όγκο εργασίας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εμπορικής περιόδου. Το γεγονός αυτό, δυσχεραίνει ιδιαίτερα την ανταπόκριση του προσωπικού στις υπάρχουσες ανάγκες, παρά τον δεδομένο υπερβάλλοντα ζήλο, την ικανότητα και αποτελεσματικότητα του.

Με τη βεβαιότητα ότι θα εξετάσετε με τη δέουσα ευαισθησία το σοβαρότατο αυτό ζήτημα κύριε Υπουργέ, εκφράζω την ελπίδα ότι οι σχετικές αποφάσεις που πρόκειται να πάρετε στο άμεσο μέλλον θα ανταποκρίνονται πλήρως στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του συνόλου του κοινωνικού, αγροτικού, εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Ημαθίας, αναφορικά με την ουσιαστική επίλυση του».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας