Εκκλησια

Σε έντονα πανηγυρική και κατανυκτική ατμόσφαιρα, η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στη Βέροια

2014-06-24-Epikairothta-Ag.Zoni9

Μέσα σε ατμόσφαιρα πανηγυρισμού αλλά και έντονης κατάνυξης, εκατοντάδες πιστοί της Βέροιας υποδέχθηκαν την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, του μοναδικού σωζόμενου κειμηλίου της Παναγίας, που έφθασε με πομπή πριν από μια ώρα περίπου, από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους στην πλ. Δημαρχείου.

Παρά τις υψηλές απογευματινές θερμοκρασίες, που σήμερα άγγιξαν τοπικά τα όρια του καύσωνα, η προσέλευση των πιστών και η στοίχισή τους εκατέρωθεν της οδού Μητροπόλεως στα πεζοδρόμια από το ύψος της πλατείας, έως και το Μητροπολιτικό Ναό Πέτρου και Παύλου, όπου μεταφέρθηκε η Αγ. Ζώνη λιτανευτικά, έδωσαν στο κέντρο της Βέροιας μια αίσθηση ιδιαίτερης επισημότητας σα να επρόκειτο για εθνική παρέλαση ή εορτή.

2014-06-24-Epikairothta-Ag.Zoni7Στην υποδοχή του κειμηλίου, παρουσία αγήματος του Στρατού και της Μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Βέροιας, 2014-06-24-Epikairothta-Ag.Zoni4το οποίο μετέφερε αντιπροσωπεία της Μονής με επικεφαλής τον Καθηγούμενο Γέροντα Ευφραίμ το Βατοπαιδινό, παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο μέλλων Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, η Βουλευτής Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά, εκπρόσωποι του Στρατού, Μοναχοί και πλήθος λαϊκών.

Την Αγία Ζώνη παρέλαβε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, παρουσία του Μητροπολίτη Λεμεσού κ.Αθανασίου και άλλων ιερωμένων από κάθε ενορία της πόλης.
Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στη Μητρόπολη για να τεθεί σε προσκύνηση των πιστών μέχρι και το πρωί της Δευτέρας στις 11.00, οπότε και θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ:
7 – 10 πμ Όρθρος και Θεία Λειτουργία
11 πμ Ιερά Παράκλησις
6 μμ Εσπερινός
8 μμ Ιερά Παράκλησις
Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός καθημερινά από τις 7 πμ μέχρι τις 10 μμ για τη διευκόλυνση των πιστών.

Κωστής Χαλάτσης

banner-article

Ροη ειδήσεων