Άρθρα Συν & Πλην Σχόλια

Η γυναίκα έχει πολλαπλούς ρόλους σήμερα, δεν μπορεί να είναι απλά… “κλώσα”!

Η παραβατικότητα των ανηλίκων προκαλεί τρόμο και μας απασχόλησε και μας απασχολεί όλους, αναζητώντας τις αιτίες. Γράφτηκαν και από μας και από άλλους, περισσότερο αρμόδιους, οι πιθανές αιτίες που οδηγούν στο φαινόμενο που παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Αυτό όμως προχωρεί και  σαρώνει τα πάντα.

Και σταματάμε στην τελευταία δήλωση του Μητροπολίτη Κοζάνης, που θεωρεί σε κήρυγμά του πως η παραβατικότητα οφείλεται στις γυναίκες, που άφησαν τα παιδιά τους χωρίς την προσοχή και τη ζεστασιά που είχαν οι παλιές μητέρες για τα παιδιά τους.

Είπε συγκεκριμένα απαλλάσσοντας τους πραγματικούς αίτιους: «Εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει ως η κλώσα τα πουλάκια της κάτω από τας πτερυγάς της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά να εγκληματούν το ένα στο άλλο.» 

Εδώ, όμως, πρέπει να δούμε πόσους ρόλους επωμίζεται η σημερινή γυναίκα, καθώς καλείται να παίξει το ρόλο και του άντρα και της γυναίκας. Μέσα στο σπίτι γυναίκα και έξω από το σπίτι άντρας.

Πώς να τα βγάλει πέρα το ελληνικό νοικοκυριό με την ακρίβεια που απαιτεί να δουλεύουν και οι δύο γονείς και καμιά φορά και σε δυο δουλειές; Και γυρνώντας στο σπίτι η γυναίκα πώς να αντιμετωπίσει και τις δουλειές του σπιτιού και το διάβασμα των παιδιών, αν ο άντρας δεν είναι συνειδητοποιημένος, για να βοηθήσει κι εκείνος;

Ελάχιστες είναι οι γυναίκες που βάζουν την προσωπική τους ζωή πάνω από τη ζωή των παιδιών τους και τη φροντίδα τους. Γιατί η γυναίκα πάνω απ’ όλα είναι πάντα μάνα. Η φύση δεν την αφήνει να αρνηθεί το ρόλο της.

Αλλού πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες  της παραβατικότητας και όλοι ξέρουμε ποιες είναι και από πού προέρχονται.

Η μίμηση ενός κόσμου που προβάλλεται ως πρότυπο στους νέους, ενός κόσμου όπου το χρήμα και η δύναμη είναι τα “πιστεύω” τους, σύμβολα που προβάλλονται με κάθε τρόπο από παντού, και κυρίως από τα ΜΜΕ, είναι η αιτία.

Κι εδώ θα έπρεπε να αναζητηθούν οι αιτίες και σ’ αυτούς που παγκόσμια αλλά και τοπικά  επιτρέπουν να γίνονται οι νέοι θύματα τους.

Οι γονείς, οι περισσότεροι, άντρες και γυναίκες αγωνίζονται να σώσουν ό,τι μπορούν.

Επί της ουσίας κύρια υπεύθυνη είναι η Πολιτεία, που παίρνει μόνο τιμωρητικά μέτρα και δε χτυπά τις αιτίες που προκαλούν τη βία. Και το ερώτημα είναι γιατί δεν το κάνει; Τελικά ποιος ευνοείται απ’ αυτήν την κατάσταση;

 far

Μητροπολίτης Κοζάνης: «Οι γυναίκες να γυρίσουν στο σπίτι και να μαζέψουν τα παιδιά» | video

 

………………………

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας