Βέροια Πολιτισμός Συν & Πλην Σχόλια

Κλήμης Κουφόπουλος, ένας ιδιαίτερος μαθητής στο πιάνο / Όταν η θέληση και το ταλέντο χαράζουν δρόμους

 Στη χθεσινή εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, η Πόπη Φιρτινίδου και οι μαθητές της για 18η χρονιά πρόσφεραν την ανοιξιάτικη εκδήλωση “Το πιάνο μακρινός φίλος, οικείος ξένος” στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Ημαθίας ” Ο Άγιος Παρθένιος”.

 Ανάμεσα στα παιδιά που έπαιξαν εξαιρετικά, με ένα κείμενο που στήριζε το μουσικό ταξίδι στην Αμερικάνικη Μουσική, με τίτλο “The sound of music”, ξεχώρισε ο Κλήμης Κουφόπουλος. 

Ξεχώρισε, επειδή ο Κλήμης αντιμετωπίζει από τη γέννησή του σοβαρό πρόβλημα όρασης, αλλά το πρόβλημα το μετέτρεψε σε χάρισμα με τη θέληση και το ταλέντο του. Και, βέβαια, αν δεν υπήρχε η θέληση, δε θα μπορούσε να ανθίσει και το ταλέντο.

Ο Κλήμης ανακάλυψε μέσα από το μουσικό ταξίδι πάνω στα πλήκτρα του πιάνου τη δύναμη της μουσικής, την ιδιαίτερη γλώσσα της κι έτσι όπως έσκυβε πάνω στο πιάνο, παίζοντας χθες Κουρτ Βάιλ, εντυπωσίασε το κοινό με τον παλμό και το πάθος του.

Καταχειροκροτήθηκε, γιατί όλοι αισθανθήκαμε πως εκείνη τη στιγμή δεν έπαιζε ένα παιδί, έπαιζε η ίδια η δύναμη της θέλησης, που έλεγε πως μπορεί να νικήσει παλεύοντας με τις δυσκολίες που η φύση ή οι αναποδιές της ζωής κάνουν κάποιον να ανήκει στο φάσμα της διαφορετικότητας.

Ταλέντο και θέληση μαζί, λοιπόν! Μπράβο Κλήμη!

…………………

far

Φωτογραφίες: faretra.info

“The sound of music”: Η Πόπη Φιρτινίδου και οι μαθητές της σ’ ένα γοητευτικό ταξίδι στην Αμερικάνικη Μουσική

……………………………………………

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας