Ελλάδα Κοινωνία

Μητροπολίτης Κοζάνης: «Οι γυναίκες να γυρίσουν στο σπίτι και να μαζέψουν τα παιδιά» | video

Για τη βία μεταξύ ανηλίκων τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, προκαλώντας αίσθηση με τα λεγόμενά του ότι οι… γυναίκες πρέπει «να επιστρέψουν σπίτια τους».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου, το βράδυ της Παρασκευής (19/04), ο Μητροπολίτης παρομοίασε τις γυναίκες με κλώσες, καλώντας τις μάλιστα «να επιστρέψουν στα σπίτια τους» και να αφοσιωθούν στην ανατροφή των παιδιών τους, θέλοντας να επισημάνει ότι τα παιδιά έχουν ξεφύγει από την επίβλεψη των γονέων.

«Δεν λαϊκίζω, λέω την αλήθεια»

«Κατηγορούμε τις συμμορίες των παιδιών. Γιατί; Γιατί γινόμαστε κατήγοροι ενώ έπρεπε να κατηγορούμε τους εαυτούς μας που αμολήσαμε τα παιδιά μας μέσα στους δρόμους», είπε αρχικά και σημείωσε ότι δεν λαϊκίζει αλλά ότι λέει την αλήθεια.

«Τώρα θα γίνει σεισμός με αυτό που θα πω, αλλά δεν έχω πρόβλημα γιατί αυτή είναι η αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά. «Εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει ως η κλώσα τα πουλάκια της κάτω από τας πτερυγάς της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά να εγκληματούν το ένα στο άλλο» ανέφερε.

«Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός»

«Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός, το πλέον ευαίσθητο, πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία», πρόσθεσε.

«Όταν δεν πασχίζουμε να αναπτύσσουμε, να καλλιεργούμε. Τι περιμένουμε; Είναι μισογύνης ο Μητροπολίτης; Αλήθεια τι ψάλλαμε; Τι επαινέσαμε; Τη μητρότητα. Αυτή ανέβασε την Παναγία πάνω από την Αγία Τράπεζα», τόνισε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 2:03:00:

 

 topontiki.gr

 —–

banner-article

Ροη ειδήσεων