Βέροια Εκδηλώσεις Μουσική Πολιτισμός

Πρώτη εμφάνιση της χορωδίας του Συλλόγου Φίλων και Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας / Τετάρτη 10 Απριλίου

Η νεοσύστατη χορωδία του Συλλόγου Φίλων και Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση!

Εδώ και τρεις μήνες έχει συσταθεί η χορωδία του Συλλόγου Φίλων και Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Η πρόεδρος του συλλόγου Δέσποινα Παρίση θέλει να δημιουργήσει μία γέφυρα για τους απόφοιτους των μουσικών σχολείων με επαγγελματίες μουσικούς. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει τα πρότυπα της από Ευρωπαϊκές προδιαγραφές! Η δημιουργία της χορωδίας είναι το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση των υψηλών ιδανικών που έχει θέσει ο Σύλλογος Φίλων και Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Για πρώτη φορά συμμετέχει στη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βέροιας την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας στις 8μμ.

Θα παρουσιαστούν έργα υπό τη διεύθυνση του Μάριου Δασκαλάκη, αποφοίτου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Στο πιάνο συνοδεύει ο Άλεξ Ιωσηφίδης.

Μάριος Δασκαλάκης

Γεννήθηκε το 2000 στη Βέροια. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου από μικρή ηλικία. Το 2016 έλαβε το πτυχίο Αρμονίας από το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας και το 2018 αποφοίτησε με άριστα από το Μουσικό Λύκειο Βέροιας.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στη Διεύθυνση Χορωδίας (τάξη Μαρίας Μελιγκοπούλου) και φέτος ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στο ίδιο τμήμα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Διεύθυνσης Χορωδίας στη Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου (2021, 2022 & 2023) και το καλοκαίρι του 2023 έλαβε το πτυχίο πιάνου από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και έκανε την πρακτική του άσκηση στο χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στην ίδια χορωδία (από το 2019 έως σήμερα) και στο Φωνητικό Σύνολο Ευρωπαϊκής Μουσικής του ΠΑΜΑΚ (από το 2018 έως σήμερα), με το οποίο έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Παναθηναϊκό Στάδιο, Πάτρα, Κέρκυρα), καθώς και στο εξωτερικό (Λευκορωσία, Ιταλία, Γερμανία, Σρι Λάνκα). Είναι μέλος του φωνητικού συνόλου MaestRoso, με το οποίο έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία και το Φλεβάρη του 2024 απέσπασε Α’ βραβείο στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών ΧΑΝΘ “Τάσος Παππάς”. Ήταν ο Perfrormance Manager για το 10ο TEDxUniversityofMacedonia και από τον Οκτώβριο του 2022 εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός για το Zoo 90.8.

banner-article

Ροη ειδήσεων