Ελλάδα Υγεία

Νοσοκομείο Ηρακλείου: Χειρουργήθηκε έκτακτο περιστατικό επί πληρωμή στα απογευματινά χειρουργεία

Σφοδρές αντιδράσεις των υγειονομικών στο Ηράκλειο Κρήτης έχει προκαλέσει η πραγματοποίηση επί πληρωμή απογευματινού χειρουργείου έκτακτου ορθοπεδικού περιστατικού, το απόγευμα της Πέμπτης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, καθώς και οι πληροφορίες για προγραμματισμό επέμβασης ογκολογικού ασθενούς στα απογευματινά χειρουργεία.

Τονίζοντας στην συνέχεια τα εξής: «Οι υποσχέσεις πολλές, η κοροϊδία μεγάλη. Ας περιμένατε τουλάχιστον λίγο ακόμα προτού ξεδιπλώσετε το μέγεθος της πλεκτάνης που στήνετε εις βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας. Ας περιμένατε να κατακάτσει λίγο η “αστερόσκονη” που νομίζετε ότι τυλίγει το έργο σας. Στάχτη στα μάτια όλων μας είναι! Πλέον δεν μπορείτε να ενοχλείστε όταν μιλάμε για νομιμοποιημένο φακελάκι. Το χειρουργείο αυτό είναι η μεγάλη απόδειξη όσων σας καταλογίζουμε. Και είναι το πρώτο για τα πολλά που θα ακολουθήσουν εάν συνεχιστεί αυτό το ανήθικο μέτρο που σας κάνει περήφανους».

Τρανή απόδειξη ότι πλέον οι ασθενείς αντιμετωπίζονται ως πελάτες!

Το σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου) επισημαίνει: «Εκείνο που είναι ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι, εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης και της διοίκησης και βάζοντας το ατομικό τους συμφέρον, πάνω από τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων, του υγειονομικού προσωπικού, των γιατρών και της ιδρυτικής πράξης του ΕΣΥ και του δημόσιου συστήματος υγείας, οι «συνάδελφοι» αυτοί (αν επιβεβαιωθεί) δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα. Πάνω στη σπουδή τους δηλαδή, ακύρωσαν ακόμα και τα -φαιδρά κατά τα άλλα- επιχειρήματα του Άδωνη Γεωργιάδη περί αποφόρτισης της λίστας και βελτίωσης της πρόσβασης των φτωχών στα πρωινά χειρουργεία. Βάφτισαν τους ασθενείς-πελάτες που καμιά σχέση δεν είχαν με τις γνωστές χειρουργικές λίστες αναμονής. Το κυριότερο όμως είναι ότι τώρα ο ασθενής, είτε πάσχει από καρκίνο είτε έχει υποστεί κάποιο κάταγμα, αντιμετωπίζεται ως μια απλή εμπορική συναλλαγή. Πού πάει ο κόσμος όταν ακόμα και ο πόνος και η ασθένεια μετατρέπονται σε εμπορεύματα;».

Ενώ, τονίζει στην συνέχεια: «Αυτοί που υποστηρίζουν αυτό το σύστημα φέρουν μεγάλο βάρος ευθύνης. Πού είναι η ηθική παιδεία που προσπαθούν να μεταδώσουν στους φοιτητές και τους νεαρούς επαγγελματίες γιατρούς; Τι λένε οι διοικητές της 7 ης ΥΠΕ και του ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι φέρουν μεγάλη ευθύνη βαρύτητας αφού με την ανοχή τους διευκολύνουν τέτοιου είδους πρακτικές. Πάνω απ όλα, όμως, η πολιτική ηγεσία φέρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης. Είναι αυτή που επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου. Είναι καιρός να αντισταθούμε. Ο λαός, μαζί με τους ασθενείς, πρέπει να βρίσκεται ενωμένος ενάντια σε αυτήν την παρακμιακή πολιτική. Η προκλητική απόφαση για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία δεν θα περάσει. Οι προσπάθειες μερικών θα αποτραπούν από την ενέργεια αυτών που αγωνίζονται ενάντια στην αδικία. Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η εξέγερση γίνεται καθήκον».

 imerodromos.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων