Βέροια Πολιτισμός

“Ο μουσικός κόσμος του Disney”. Μια ιδιαίτερη συναυλία  από την Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Μια ακόμη πετυχημένη εκδήλωση – συναυλία καταγράφει στο ενεργητικό του το Μουσικό Σχολείο Βέροιας επιβεβαιώνοντας  το υψηλό του επίπεδο αλλά και τη συνεχή ανοδική του πορεία.

Μόνο μπορούσε να θαυμάσει κανείς απόψε τους μαθητές που συμμετείχαν στην ορχήστρα, από την υψηλή για τα δεδομένα του σχολείου απόδοση, αν σκεφτεί  ότι την πλαισίωναν και αρκετοί μαθητές της 1ης Γυμνασίου!

Δεν θα πούμε κάτι καινούργιο, αν τονίσουμε ότι το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας παράγει Πολιτισμό κάνοντας δουλειά συνόλου, κάτι βέβαια που αποδεικνύει σε κάθε του εκδήλωση. Όπως επίσης ότι θα πρέπει να διαφυλαχτεί απ’ όλους ως κόρη οφθαλμού.

Το πρώτο μέρος της  συναυλίας  που είχε τίτλο “Ο μουσικός κόσμος του Disney” ξεκίνησε με δύο συνθέσεις μαθητών του Σχολείου, που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που γέμισε τον Χώρο Τεχνών.

Η πρώτη σύνθεση που παίχτηκε σε δική του ενορχήστρωση  ήταν του μαθητή της Β’ Λυκείου Γιάννη Μαντρατζή, ενώ η δεύτερη σε δική της ενορχήστρωση της Λυδίας Καραμούτη, μαθήτριας Γ’ Γυμνασίου’

Στο δεύτερο μέρος παίχτηκαν μουσικές παρμένες από τις ταινίες του Ντίσνεϋ που ενδιάμεσα πλαισιώνονταν από αντίστοιχα κείμενα,  ενώ ταυτόχρονα προβάλλονταν  αποσπάσματα από τις  ταινίες δημιουργώντας ένα εξαιρετικό σύνολο ήχου και εικόνας.

Την ορχήστρα που καταχειροκροτήθηκε διηύθυνε ο καθηγητής  Δημήτρης Θεοδωράκης.

Πριν αρχίσει η εκδήλωση ο Διευθυντής του Σχολείου Γιάννης Γεωργουδάκης μίλησε για τη σημαντική δουλειά που γίνεται στο Σχολείο, τονίζοντας ταυτόχρονα την άριστη συνεργασία και σημαντική βοήθεια που έχει από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ευχαριστώντας  όσους βοηθούν με κάθε τρόπο το σχολείο, καλώντας ταυτόχρονα νέους μαθητές να εγγραφούν σ’ αυτό.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης:

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων