Βέροια Πολιτισμός

Με πολύ κόσμο η μουσική εκδήλωση της Ι Μεραρχίας στη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων

Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορτάστηκε σήμερα, 21 Νοεμβρίου, με λαμπρότητα σ’ όλη τη χώρα. Στη Βέροια, πέρα από τις πρωινές εκδηλώσεις, η Ι Μεραρχία, η επονομαζόμενη «Σμύρνη», οργάνωσε μια μουσική βραδιά στο Χώρο Τεχνών, που προκάλεσε το αδιαχώρητο.

Με έκθεση φωτογραφιών στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών, που απεικόνιζαν την πολλαπλή προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στους ευαίσθητους πληθυσμούς των παραμεθόριων περιοχών, η μουσική εκδήλωση ικανοποίησε το κοινό της, καθώς οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν δύο χορωδίες ενηλίκων και δύο παιδικές.

Προλογίζοντας ο Υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, αφού καλωσόρισε στην εκδήλωση τους εκπροσώπους των Αρχών, μίλησε για τη σημασία της ημέρας, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, που αναδεικνύει την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Φιλαρμονική του Δήμου, που με την παρουσία χορωδιών έψαλε τον Ακάθιστο Ύμνο.

Πρώτη εμφανίστηκε η Χορωδία της Βεργίνας «Αιγές», με τη Σχολική Χορωδία Βέροιας, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αναγνώστου. Στιγμιότυπο που καταχειροκροτήθηκε η είσοδος της παιδικής χορωδίας με σημαιούλες που τις ανέμιζαν τα παιδιά στη σκηνή.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε η Χορωδία ενηλίκων της ΚΕΠΑ μαζί με την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Ζησέκα, με τη Βαλεντίνη Φωκά στο πιάνο.

Όλα τα τραγούδια που ακούστηκαν διακρίνονταν για τη μελωδικότητα και τον ποιοτικό τους στίχο.

far

Φωτογραφίες:  faretra.info

 

banner-article

Ροη ειδήσεων