Βέροια Εκκλησια Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Ερυθρός Σταυρός Βέροιας & Μητρόπολη σε μια συνάντηση Μουσικής & Αλληλεγγύης

Σε μια εκδήλωση, που ο στόχος της ήταν η έκφραση της Αλληλεγγύης με όχημα την Τέχνη, προχώρησαν το Περιφερειακό Τμήμα  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βέροιας και η Μητρόπολη χθες το βράδυ, στον Χώρο Τεχνών.

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Μητρόπολης Βέροιας σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση οδήγησε συναισθηματικά το κοινό στη μέθεξη της ατμόσφαιρας της Μεγάλης Εβδομάδας με το Μουσικό Οδοιπορικό “Ερχόμενος ο Κύριος”.

Η Χρυσούλα Λιούλια προλογίζοντας έδωσε το στίγμα της συνάντησης Εκκλησίας και Ερυθρού Σταυρού, για να ολοκληρώσει η Πρόεδρος του Περιφερειαού Τμήματος  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βέροια,ς Ευσεβία Δουλγέρογλου – Γκουντή.

Η κ. Δουλγέρογλου είπε χαρακτηριστικά:

“Σήμερα συναντιούνται Ορθοδοξία και Εθελοντισμός με κοινό στόχο την Αλληλεγγύη. Ο Ερυθρός Σταυρός που ιδρύθηκε το 1877 πάντα στόχο του είχε την υποστήριξη ατόμων που βρίσκονταν σε ανάγκη.

Με φορητές ομάδες αίματος, με τη βοήθεια σε άτομα με οικονομική δυσπραγία, με εκπαίδευση των εθελοντών του σε πρόληψη και αντιμετώπιση καταστροφών, έδωσε σαφή δείγματα της υποστήριξης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Το Περιφερειακό Τμήμα Βέροιας ιδρύθηκε το 1939 και κέρδισε από τότε την εμπιστοσύνη των κατοίκων της πόλης μας με τη συνεχή εκπαίδευση των εθελοντών μας και την προσφορά τους.

Ευχαριστούμε το λαό της Βέροιας και για τη σημερινή του ανταπόκριση στο κάλεσμά μας.”

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Μητρόπολης “Κωνσταντίνος Πρίγγος” με επικεφαλής τον Ιορδάνη Ζερδαλή,  με λόγο και μουσική, που δέθηκαν αρμονικά, οδήγησε το κοινό στην υποβλητική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας με κορύφωση τα Πάθη και την Ανάσταση.

Καταπληκτικές φωνές, που πρώτη φορά τις ακούσαμε όλες μαζί, με τους ανάλογους φωτισμούς και με επιβλητικές φωνές, που έδιναν θεατρική διάσταση στα κείμενα, δημιούργησαν μια σπάνια συμπόρευση Λόγου και Μουσικής.

Ο Βασίλειος Μαβράγκανος και ο Αρχιδιάκονος Παντελεήμων Παπαεμανουήλ  στο ρόλο των αναγνωστών των κειμένων αλλά και μεμονωμένα άτομα  από τους ιεροψάλτες, που εμφανίζονταν κάθε φορά σε αρμονική διαδοχή του ενός με το σύνολο, οδήγησαν σε μια πραγματική μυσταγωγία.

Ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης & Καμπανίας Παντελεήμων, που πήρε το λόγο στο τέλος της εκδήλωσης, πέρα από τις ευχαριστίες στους διοργανωτές και στους έξοχους ιεροψάλτες, μίλησε για τις ανάγκες των ανθρώπων της πόλης αυτές τις μέρες και την μικρή προσφορά που μπορεί ο καθένας  να κάνει σ’ αυτούς, ανάλογα με τις δυνατότητές του, προετοιμαζόμενος για το ψυχικό και πνευματικό ταξίδι αυτών των ημερών.

Στην είσοδο του Χώρου Τεχνών συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τους αναξιοπαθούντες της πόλης, εκπληρώνοντας τους στόχους αλληλεγγύης που τέθηκαν από τη Μητρόπολη και τον Ερυθρό Σταυρό Βέροιας.

…………..

Φωτογραφίες: faretra.info

……………………………………………..

……………………..

banner-article

Ροη ειδήσεων