Άρθρα Κόσμος

“180 άνθρωποι βρέθηκαν θαμμένοι στη Χαν Γιούνις” / γράφει ο Γιώργος Τσιάρας

Είναι φανερό πως οι «γενναίοι» Ισραηλινοί, αντιμέτωποι με τον αδιάκοπο ανταρτοπόλεμο των Παλαιστινίων μαχητών, ξεσπούν συστηματικά στα ανυπεράσπιστα νοσοκομεία
Ακόμη ένα φρικτό έγκλημα του ισραηλινού στρατού αποκαλύφθηκε με ανασκαφές έξω από το νοσοκομείο αλ-Νάσερ στη Χαν Γιούνις της Γάζας, καθώς έχουν ανασυρθεί πάνω από 180 πτώματα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και ηλικιωμένες γυναίκες, με δεμένα χέρια και τυλιγμένα σε σακούλες.

Eνώ πολλαπλασιάζονται διαρκώς οι ενδείξεις ότι οι Ισραηλινοί πήραν το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για να ολοκληρώσουν τη γενοκτονική επιχείρησή τους με μια χερσαία εισβολή στη Ράφα, νέα ανατριχίλα προκαλεί η ανακάλυψη ομαδικού τάφου με τουλάχιστον 180 πτώματα στη Χαν Γιούνις και συγκεκριμένα έξω από το μεγάλο νοσοκομείο αλ-Νάσερ, το οποίο ως γνωστόν πολιορκήθηκε επί πολλές εβδομάδες από τους σιωνιστές.

Σύμφωνα με το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του αλ-Τζαζίρα, τα θύματα –ανάμεσά τους πολλά ανήλικα παιδιά, νεαροί άντρες και ηλικιωμένες γυναίκες– βρέθηκαν με δεμένα χέρια και τυλιγμένα σε πλαστικές σακούλες μαρκαρισμένες στα εβραϊκά, και πολλοί από τους νεκρούς φαίνεται πως εκτελέστηκαν ενώ είχαν ήδη αιχμαλωτιστεί: οι πρώτες εικόνες από το σημείο είναι φρικτές, καθώς εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν χάσει τους δικούς τους σπεύδουν στο αλ-Νάσερ για να δουν αν ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται μέλη της οικογένειάς τους. Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά: ένας αντίστοιχος ομαδικός τάφος γεμάτος εκτελεσμένους και βασανισμένους Παλαιστίνιους εντοπίστηκε μόλις πριν από τρεις εβδομάδες στον αύλειο χώρο του αλ-Σίφα, του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας, αμέσως μετά την αποχώρηση των Ισραηλινών.

Είναι φανερό πως οι «γενναίοι» Ισραηλινοί, αντιμέτωποι με τον αδιάκοπο ανταρτοπόλεμο των Παλαιστινίων μαχητών, ξεσπούν συστηματικά στα ανυπεράσπιστα νοσοκομεία: χθες ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Ντόμινικ Αλεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη μέσω βιντεοσύνδεσης από την Ιερουσαλήμ, επιβεβαίωσε τη συστηματική καταστροφή νοσοκομειακών εγκαταστάσεων και ιατρικών μηχανημάτων από τους Ισραηλινούς βανδάλους σε τουλάχιστον δέκα νοσοκομεία της Γάζας που επιθεώρησαν ομάδες του Οργανισμού, περιλαμβανομένου του «Νάσερ». Ο Αλεν περιέγραψε ότι είδε «ιατρικά μηχανήματα εσκεμμένα σπασμένα, συσκευές υπέρηχων, που όπως γνωρίζετε είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για να εγγυηθούμε ασφαλείς τοκετούς, με κομμένα καλώδια»…

Ταυτόχρονα, όπως προαναφέραμε, η ισραηλινή αεροπορία προλειαίνει το έδαφος για την εισβολή στη Ράφα, πλήττοντας συνεχώς στόχους και τρομοκρατώντας τους αμάχους στην πλημμυρισμένη από πρόσφυγες μεθοριακή πόλη. Μόνο τη νύχτα του Σαββάτου δολοφονήθηκαν στη Ράφα 22 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 18 ανήλικα παιδιά. Οι Ισραηλινοί λένε πως σημαδεύουν τους «τρομοκράτες» της Χαμάς, αλλά στην πραγματικότητα συνεχίζουν την τρομοκρατική Σφαγή των Νηπίων, προκειμένου να αναγκάσουν τον πληθυσμό να φύγει στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του αλ-Τζαζίρα στη Ράφα, είναι φανερό πως το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλει: «Ολόκληρες οικογένειες γίνονται καθημερινά στόχος μέσα στα σπίτια όπου έχουν βρει καταφύγιο. Δεν υπάρχει πια ούτε στη Ράφα καμιά αίσθηση ασφαλείας, οι άνθρωποι είναι βαριά τραυματισμένοι από τον συνεχή εκτοπισμό, τρέχουν να σωθούν από το ένα μέρος στο άλλο».

Ετσι είναι: σε ένα μόνο από τα πλήγματα, τα ξημερώματα της Κυριακής, σκοτώθηκαν 17 ανήλικα παιδιά από την ίδια εκτεταμένη οικογένεια, ενώ σε άλλο πλήγμα δολοφονήθηκαν μια ετοιμόγεννη γυναίκα, ο άντρας της και το τρίχρονο παιδί τους – κι όμως, οι ηρωικοί γιατροί στο κουβεϊτιανό νοσοκομείο της Ράφα κατάφεραν να σώσουν το νεογνό… Συνεχείς είναι επίσης οι βομβαρδισμοί και στους δύο πολύπαθους προσφυγικούς καταυλισμούς στην κεντρική Γάζα, την αλ-Νουσεϊράτ και την αλ-Τζαμπαλίια, στους οποίους παραμένουν πεισματικά δεκάδες χιλιάδες πεινασμένοι και εξαντλημένοι κάτοικοι. Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών ξεπέρασε χθες τις 34.100, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να πλησιάζει ή και να ξεπερνά τους 45.000, αν συνυπολογιστούν οι κατ’ ευφημισμόν «αγνοούμενοι».

Την ίδια στιγμή, για να μην ξεχνιόμαστε, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων και στη Δυτική Οχθη, όπου σε διάφορες επιδρομές του στρατού και συμμοριών από πάνοπλους εποίκους σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο τουλάχιστον 16 άτομα, οι περισσότεροι σε ένα χωριό έξω από την εξεγερμένη Τουλκαρέμ, ενώ σε άλλο επεισόδιο νότια της Ναμπλούς δολοφονήθηκε μεταξύ άλλων ένας οδηγός ασθενοφόρου της Ερυθράς Ημισελήνου, που προσπαθούσε να παραλάβει τραυματία από πυρά εποίκων… Πρόκειται για συντονισμένες ενέργειες: παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές εποίκων επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Ραμάλα και Ιεριχούς, ενώ εμπρησμοί αυτοκινήτων και εισβολές σε σπίτια Παλαιστινίων καταγγέλθηκαν στο Τουρμούς Αγιά στα βορειοανατολικά της Ραμάλα και στο χωριό αλ-Τουγάνι, στα νότια της Χεβρώνας. Το σύνολο των νεκρών στα κατεχόμενα από τις 7 Οκτωβρίου έφτασε χθες τους 500…

 efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας