Ελλάδα

Βουλή: Ο Κ. Φλώρος (πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών») γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένο / αντιμετωπίζει κάθειρξη έως δέκα χρόνια

Επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή με τον «ανεξάρτητο» βουλευτή Κ. Φλώρο ο οποίος είχε εκλεγεί με τους «Σπαρτιάτες» να γρονθοκοπεί σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες  τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένο και να τον «ξαπλώνει» στο έδαφος.

Όλα έγιναν κατά τη συζήτηση του αιτήματος άρσης ασυλίας σε βάρος του Κ. Βελόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση έπειτα από μήνυση που έχει υποβάλει εναντίον του ο πατέρας του Κ.Φλώρου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης Φλώρος και Γραμμένος άρχισαν να συνομιλούν έντονα. Σύμφωνα με την πλευρά Φλώρου οι δύο είχαν προηγούμενα .

Σε κάποια στιγμή ο Κ. Φλώρος απευθύνθηκε στον Κ. Χήτα (Ελλ.Λύση) λέγοντας ότι οι δικαστές θα κρίνουν αν ο Κ. Βελόπουλος δεν έχει σχέση με την υπόθεση.  Πάντα σύμφωνα με τον Κ. Φλώρο ο Β. Γραμμένος τον αποκάλεσε σκουπίδι λέγοντάς του να το βουλώσει , ενώ στη συνέχεια του έβρισε μέλη της οικογένειάς του και του είπε ότι θα τον στείλει με βραχιολάκια στη φυλακή.
Οι δύο άνδρες βγήκαν εκτός Ολομελείας όπου εκεί ο Φλώρος χειροδίκησε κατά του Γραμμένου ξαπλώνοντάς τον στο έδαφος.

Αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Φλώρος μετά τις μπουνιές που έδωσε στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ο οποίος κρατήθηκε για αρκετή ώρα στο φρουραρχείο της Βουλής, μεταφέρεται αυτή την ώρα με την αυτόφωρη διαδικασία στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο Κωνσταντίνος Φλώρος θα παραπεμφθεί με το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ότι «όποιος με βία η απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή, τη Βουλή την κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση παράλειψη η ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους, άρα και της Βουλής, κατά την άσκηση καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη».

Όπως είπε ο κ. Τασούλας στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει βιαιοπραγία κατά την άσκηση καθηκόντων. «Το οπλοστάσιο του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε την φαντασία να σκεφτεί ότι μπορεί να έρθει εδώ εκλεγμένο μέλος της Βουλής το οποίο θα χρεοκοπήσει άλλο μέλος. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Θα επεκτείνουμε την φαντασία μας και σε αυτές τις εκδοχές», είπε σε νέα του παρέμβαση μετά τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν.

Ο κ. Τασούλας συμπλήρωσε ότι επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, θα παραπεμφθεί ο δράσης της χυδαίας και βάρβαρες επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα, επειδή προβλέπεται κάθειρξη.

«Έδωσα εντολή στην φρουρά της Βουλής, να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά, ότι στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας η περίπτωση της δεύτερης εκδοχής του άρθρου 157, η εκδοχή της βιαιοπραγίας, εναντίον μέλους του κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την βασιλεία που είναι για πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του Συντάγματος», τόνισε.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων