Ελλάδα Θέματα Παιδείας Πολιτική

Θεσσαλονίκη: Γονείς αγωνίζονται για να μην κλείσει το 89ο Δημοτικό Σχολείο

89ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στην Ανάληψη
Δύο συγκεντρώσεις σήμερα, 22 Απριλίου, μία το πρωί και μία το απόγευμα. Πρόκειται για ένα λυόμενο κτίριο που εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας αρκετά μεγάλης περιοχής.
 Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου, από γονείς του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Αίτημα των γονέων είναι να μείνει ανοιχτό το σχολείο. Η συγκέντρωση ξεκίνησε έξω από το σχολείο που στεγάζεται επί της οδού Νικολάου Μάνου στην Ανάληψη.

Πρόκειται για ένα λυόμενο κτίριο που εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας αρκετά μεγάλης περιοχής, φιλοξενώντας μαθητές τόσο Δημοτικό σχολείο, όσο και νηπιαγωγείο.

Παράλληλα, στις 16:00, υπάρχει κάλεσμα έξω από το δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου και συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, με τα ίδια αιτήματα.

Σε σχετική ανακοίνωση οι γονείς ζητούν :

  • Νέο, σύγχρονο σχολείο, στη γειτονιά μας, για τα παιδιά μας, στο ίδιο ή σε άλλο διαθέσιμο οικόπεδο.
  • Μέχρι να κατασκευασθεί νέο κτήριο, ΖΗΤΟΥΜΕ να διατηρηθεί η λειτουργία του υπάρχοντος σχολείου και να γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές και ενισχύσεις του υπάρχοντος, κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης των αρμόδιων υπηρεσιών.
  • Οι εργασίες που θα προβλέπονται από τη μελέτη θα πρέπει να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατό και σίγουρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου».
banner-article

Ροη ειδήσεων