Βέροια

Η εθνική τραγωδία της πύρινης λαίλαπας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Την οδύνη τους και τη συμπαράστασή τους στα θύματα της πύρινης λαίλαπας εξέφρασαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βέροιας στη σημερινή συνεδρίαση με ενός λεπτού σιγή αλλά και τις τοποθετήσεις τους κατά τη διάρκειά της.

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης πέρα από την οδύνη του για τα γεγονότα, σχολίασε τις συνθήκες που επικρατούν στον τόπο μας που δεν είναι ευνοϊκές για τέτοιες πυρκαγιές, λόγω των μέτριων ανέμων, της βλάστησης αλλά και της έλλειψης διάθεσης οικοπεδοποίησης, που επικρατεί σε άλλες περιοχές.

Την ανησυχία του για κατάλληλη πυροπροστασία και ανάλογους σχεδιασμούς από το Δήμο εξέφρασε ο Γιάννης Παπαγιάννης και διαπιστώσεις για ελλιπή αριθμό πυροσβεστών και σχετικών κονδυλίων έκανε ο Νίκος Μπέκης.

Ο Αντώνης Μαρκούλης πρότεινε ο Δήμος να κατεβάσει σχετικό ψήφισμα και να βοηθήσει και έμπρακτα τους πληγέντες με ένα ποσό.

Οι πυρκαγιές έρχονται να συμπληρώσουν τις καταστροφές που επέφεραν οι πλημμύρες είπε ο Γιώργος Μελιόπουλος, ανάγοντας τα αίτια και των δύο τραγωδιών στη  σταθερή στάση των κυβερνώντων σ’ όλες τις εποχές να μη διαθέτουν κονδύλια  για τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, τονίζοντας τι πρέπει να ζητήσει ο Δήμος για την ασφάλεια των πολιτών.

Αλληλεγγύη στους πληγέντες πρότεινε ο Αντώνης Καγκελίδης χωρίς πολιτική εκμετάλλευση των γεγονότων. Την επιφύλαξή του αν έγιναν οι σχετικές μελέτες πυροπροστασίας από το Δήμο, όταν έπρεπε και όχι τώρα, διατύπωσε ο Γιώργος Γουλτίδης.

Ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος υπήρξε καθησυχαστικός λέγοντας πως έγιναν όλες οι σχετικές ενέργειες έγκαιρα μέσα στον Απρίλιο, με σύγκληση συντονιστικού οργάνου για πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς και χιόνια, προσθέτοντας πως η χρηματοδότηση για το Πυροσβεστικό Σώμα απαιτήθηκε από την Αποκεντρωμένη.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων