Βέροια

Καλοκαιρινή Eκστρατεία Aνάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 της Δημοτικής βιβλιοθήκης “Θ. Ζωγιοπούλου”

Η Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 με τίτλο «Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» στην οποία συμμετέχουν 148 μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Αυτό το καλοκαίρι θα παρατηρήσουμε και θα μετρήσουμε μαζί με τα παιδιά τον κόσμο μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει 20 δράσεις  θα υλοποιηθεί στους χώρους της Δημοτικής βιβλιοθήκης από 20 Ιουνίου έως 7 Σεπτεμβρίου και ώρες  10-11.30 π.μ. και απευθύνεται σε παιδιά 9-12 ετών με προεγγραφές.

ΙΟΥΝΙΟΣ

20 Ιουνίου ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
Για να ξεκινήσει η γιορτή πρέπει να μετρήσουμε, να κόψουμε, να κρεμάσουμε, να ψάξουμε στα λεξικά, να ψάξουμε στα ράφια για να τα έχουμε όλα έτοιμα για το καλοκαίρι.
21 Ιουνίου ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Όλα αρχίζουν από εδώ: Ο εγκέφαλος
Θυμόμαστε, σκεφτόμαστε, μετράμε με αυτό το καταπληκτικό όργανο μέσα στο κεφάλι μας. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα.

22 Ιουνίου ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Το παλάτι της μνήμης.
Το παλάτι της μνήμης είναι μια φανταστική τοποθεσία στο μυαλό σου μπορεί κανείς να φυλάει εικόνες που θέλει να κρατήσει στη μνήμη του. Ελάτε να χτίσουμε ένα!
 26 Ιουνίου ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Ένας κήπος φιλικός στις μέλισσες
Οι μέλισσες έχουν φυτά που τα προτιμούν για το νέκταρ τους. Φτιάχνοντας έναν μικρό κήπο με φυτά όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, μαντζουράνα ή τριφύλλι τις προσκαλείτε να βρουν μέσα στην πόλη έναν τόπο για να συλλέξουν την τροφή τους.

27 Ιουνίου ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: Τι κάνω κάθε μέρα;
Ύπνος, φαγητό, παιχνίδι, φίλοι, διάβασμα. Χωράνε όλα σε ένα εικοσιτετράωρο; Πώς μπορεί να απεικονίσει κανείς τη μέρα του σ’ ένα φύλλο χαρτί;
 28 Ιουνίου  ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ
Μετράμε τα έπιπλα στη βιβλιοθήκη και το σώμα μας; Χωράμε να κάτσουμε, είναι μικρά ή μεγάλα; Ψηλά ή κοντά; Η Χρυσομαλλούσα θα μας δείξει ποιο είναι το σωστό μέγεθος επίπλου για μας.
29 Ιουνίου ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Ντετέκτιβς
Γνωρίζουμε διάσημους ντετέκτιβ. Παρατηρούν, καταγράφουν, παρακολουθούν. Είναι μεγάλοι, είναι μικρά παιδιά, όλοι αναγνωρίζουν την ξεχωριστή σημασία των δεδομένων στη διαλεύκανση ενός εγκλήματος.
IOYΛΙΟΣ

 3 Ιουλίου «ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Τα ρούχα
Οι φωτογραφίες γίνονται υλικό για να καταγράψουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Γίνονται αφετηρία για να παρατηρήσουμε τα ρούχα ανθρώπων από άλλες εποχές και άλλα μέρη.

 4 Ιουλίου ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ
Μια οικογενειακή φωτογραφία, ένα κειμήλιο μπορούν να αφηγηθούν μικρές ιστορίες της οικογένειάς σου. Μιλούν για ταξίδια και μετακινήσεις, για όνειρα που έγιναν πραγματικότητα, για συναντήσεις που καθόρισαν μια ζωή. Οι μικρές ιστορίες κάθε παιδιού ενώνονται και αφηγούνται τη μεγάλη Ιστορία..

5 Ιουλίου ΤΑ «ΘΑΜΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Πειράματα με το χώμα
Υπάρχουν περισσότερα πράγματα απ΄ό,τι νομίζουμε στο έδαφος! Ας τα ανακαλύψουμε.
9 Ιουλίου «ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Τα μέσα μεταφοράς
Οι φωτογραφίες γίνονται υλικό για να καταγράψουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Γίνονται αφετηρία για να παρατηρήσουμε τα μέσα από άλλες εποχές και άλλα μέρη..

11 Ιουλίου ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω
Να πετάω στο διάστημα, να γιατρεύω ανθρώπους, να πλάθω ψωμί, να μαγειρεύω γλυκά και αλμυρά, να σχεδιάζω κτίρια, να χορεύω, να παίζω μουσική. Όλες οι δυνατότητες είναι ανοιχτές μπροστά μας κι εμείς μαθαίνουμε τα επαγγέλματα του σήμερα και του μέλλοντος για να ξέρουμε όταν θα πρέπει να αποφασίσουμε.
 13 Ιουλίου «ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Έργα τέχνης με όλες τις αισθήσεις
Μια περιπλάνηση στα υλικά των καλλιτεχνών που μπορείς να τα αγγίξεις, να τα μυρίσεις, να τα ακούσεις. Τα έργα τέχνης δεν φτιάχνονται μόνο για να τα βλέπουμε!
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

9 Αυγούστου ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: Τα ρούχα μου. Ντύνουμε μια χάρτινη κούκλα στο μπόι μας με τα αγαπημένα μας ρούχα.

10 Αυγούστου «ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ» To άπειρο. Μετρώντας τον κόσμο μαθαίνουμε γι’ αυτό που είναι αμέτρητο.

20 Αυγούστου ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. Παιχνίδια και σπόρ. Ποια είναι τα αγαπημένα μας παιχνίδια και σπορ, αλλάζουν οι προτιμήσεις μας καθώς μεγαλώνουμε;

21 Αυγούστου «ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ» Το μήκος και το πλάτος της γής. Δύο πολύ σημαντικά δεδομένα αν θες να ξεκινήσεις για ένα μεγάλο ταξίδι στη στεριά και στη θάλασσα

30 Αυγούστου ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Οι μέλισσες σε όλο τον κόσμο. Πάνω στο χάρτη σημειώνουμε τόπους που συλλέγουν το μέλι με διάφορους τρόπους, τόπους που οι μέλισσες κινδυνεύουν, χώρες που κινητοποιούνται για να σώσουν τις μέλισσες από την εξαφάνιση

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018

5 Σεπτεμβρίου «ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ» Η λεία ενός πειρατικού πλοίου. Το 1602 ένα πειρατικό πλοίο επιτίθεται σε ένα εμπορικό πλοίο κάπου στο Αιγαίο. Μετά την επίθεση οι πειρατές καταγράφουν τη λεία τους και ζωντανεύουν έναν κόσμο με διαφορετικά νομίσματα, αγάπη για τα μπαχαρικά και τα μεταξωτά υφάσματα, τα πολύτιμα κοσμήματα

7 Σεπτεμβρίου ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ Καταγράφουμε τους αποχαιρετισμούς και τα «του χρόνου» και γιορτάζουμε το κλείσιμο ενός ακόμη καλοκαιριού που περάσαμε μαζί.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής στη  Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» Θ. Ζωγιοπούλου 5 – 3ος όροφος, τηλ. 23310-24879  Βούλα Κοτσάλου

email: detopoka@otenet.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων