Αγροτικά Βέροια

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων για τις ζημίες στα ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου

Οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις ,υπό  τον συντονιστικό ρόλο της Εθνικής  Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων (υπό σύσταση ) , αναλαμβάνουν την συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων που αφορούν τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί Νεκταρινιών , Ροδακίνων συμπυρήνων και επιτραπεζίων , από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου .

Τα εν λόγω στοιχεία , κατόπιν υπάρχουσας συμφωνίας , θα παραδοθούν στον ΕΛΓΑ για επεξεργασία .

Η  επεξεργασία  των στοιχείων  θα γίνει εξατομικευμένα  ανά παραγωγό  ,αντί οριζόντια ανά ποικιλία  ,  λύση που επελέγη  , για να προστατεύσει τον δικαιούχο Αγρότη από τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί η αποζημίωση ως εισοδηματική ενίσχυση και να απαιτηθεί ,από την Ευρωπαϊκή Ένωση  ,  η ανάκτησή της .

Τα τεχνοκρατικά  στελέχη των Συνεταιρισμών είναι σε επαφή με τα αντίστοιχα στελέχη του ΕΛΓΑ  για να συνδιαμορφώσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα , δια μέσου της οποίας θα καταχωρηθούν και θα αποσταλούν τα απαιτούμενα δεδομένα .

Η  ακολουθητέα διαδικασία , θα συμπεριλάβει και τους οργανωμένους Αγρότες στους Συνεταιρισμούς και τους μεμονωμένους .

Αφού ολοκληρωθεί η  συγκέντρωση και η  αποστολή  των στοιχείων , έργο στο οποίο   θα συμμετέχουν οι Συνεταιρισμοί , θα προχωρήσει ο ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  , στην επεξεργασία ,  την  εξατομίκευση και την κάλυψη των ζημιών .

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων (υπό σύσταση)  θα ενημερώνει για κάθε εξέλιξη τους Αγρότες και τους Συνεταιρισμούς .

Ο συντονιστής

Γιαννακάκης Χρήστος

banner-article

Ροη ειδήσεων