Βέροια

Το πρόγραμμα του κινηματογράφου ΣΤΑΡ στη Βέροια, από Πέμπτη 7 Νοεμβρίου έως και Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου

ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

(η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή)

και στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη

Κάθε μέρα: 19.00

( Συνεχίζει για 3η εβδομάδα)

Η ταινία είναι ένας φόρος τιμής στον Μεγάλο Απόντα Συγγραφέα ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, αλλά και στον πρόσφατα εκλιπόντα Στάθη Ψάλτη ο οποίος  έκανε μια ανεπανάληπτη ερμηνεία, αφήνοντας στην ταινία το τελευταίο καλλιτεχνικό του ίχνος, όπως ακριβώς έγινε και με τον Σπουδαίο ηθοποιό μας Σωτήρη Μουστάκα στην ταινία EL GRECO.

Συμμετέχει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ενώ το ρόλο του Γιώργη Ζορμπά ερμηνεύει εκπληκτικά ο Θοδωρής Αθερίδης, και βεβαίως, τον Ηγούμενο της Μονής Σινά υποδύεται σαν από «άλλο κόσμο» ο Στάθης Ψάλτης

Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα Αναφορά στον Γκρέκο, το οποίο παραχώρησαν γενναιόδωρα οι Εκδόσεις Καζαντζάκη.

Ο οικουμενικός συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης έλεγε πως η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια και τα όνειρά του. Αυτά τα μονοπάτια ακολούθησε και η ταινία και μετά από ένα συναρπαστικό ταξίδι γυρισμάτων διάρκειας 6 μηνών στην Κρήτη, την Αθήνα, την Αίγινα, τη Νότια Γαλλία, το Βερολίνο και τη Βιέννη το μόνο σίγουρο είναι πως η ταινία είναι «ανάταση ψυχής». Τον κεντρικό χαρακτήρα Νίκο Καζαντζάκη υποδύεται με ιδιοφυή τρόπο ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η σπουδαία Μαρίνα Καλογήρου τη σύντροφό του Ελένη. Ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής είναι ο Νίκος Καζαντζάκης σε μικρή ηλικία, ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε ώριμη ηλικία.

Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=kegvOIdAhow

 

Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού

The Killing of a Sacred Deer

Από τον αγαπημένο μας σκηνοθέτη  Γιώργο Λάνθιμο (Κυνόδοντα, Αστακός)

Βραβείο Σεναρίου: Φεστιβάλ Καννών

Κάθε μέρα: 21.30

Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν, Μπάρι Κέγκαν, Ράφι Κάσιντι, Σάνι Σούλζικ, Αλίσια Σίλβερστοουν

Μετά από 2 υποψηφιότητες για Όσκαρ, ο Λάνθιμος συνεχίζει την ανοδική του πορεία με την τελευταία του ταινία Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού, που καταφτάνει με ένα σημαντικό βραβείο ήδη στο ενεργητικό της: το βραβείο σεναρίου στο φετινό Φεστιβάλ Καννών, που ο σκηνοθέτης μαζί με τον επί ετών συνεργάτη του, Ευθύμη Φιλίππου, μοιράστηκαν με την Λιν Ράμσεϊ του Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ. Χαίροντας πλέον ευρείας αναγνώρισης από τους συναδέλφους του και του κριτικούς του εξωτερικού, στο καστ της νέας ταινίας συμπεριλαμβάνεται το μεγαλύτερο όνομα με το οποίο έχει συνεργαστεί στη μέχρι τώρα καριέρα του, η Νικόλ Κίντμαν, που συμπρωταγωνιστεί στο πλευρό του (επανεμφανιζόμενου στο λανθιμικό ρόστερ) Κόλιν Φάρελ.

Μια εντυπωσιακή ταινία που απαιτεί σκέψη. Ένα βήμα μπροστά για το σινεμά του Λάνθιμου, ακόμη κι αν το φιλμ είναι περισσότερο αμφίσημο στην καρδιά του απ΄όσο θα χρειαζόταν. Βραβείο Σεναρίου στον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλιππου στο 70ό Φεστιβάλ Καννών.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου

Ο Στίβεν είναι ένας διαπρεπής καρδιοχειρουργός, παντρεμένος με την Ανα, μία καταξιωμένη οφθαλμίατρο. Είναι ευκατάστατοι και ζουν ευτυχισμένοι με τα δύο τους παιδιά, τη δεκατετράχρονη Κιμ και τον δωδεκάχρονο Μπομπ. O Στίβεν έχει αναπτύξει φιλική σχέση με τον Μάρτιν, ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, ορφανό από πατέρα, το οποίο μοιάζει να έχει υπό την προστασία του. Τα πράγματα παίρνουν ολέθρια τροπή όταν ο γιατρός συστήνει τον Μάρτιν στην οικογένεια του, αναστατώνοντας τον κόσμο τους, ενώ ο ίδιος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια ασύλληπτη θυσία και τον κίνδυνο να χάσει τα πάντα.

Η ενοχή, η εκδίκηση, η έννοια του καθήκοντος, της ευθύνης, της θυσίας, η δυναμική ή η εντροπία της πυρηνικής οικογένειας, το σκοτάδι ως δομικό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης, είναι αναμφίβολα οι βασικές θεματικές του φιλμ, στο οποίο ένας πετυχημένος καρδιοχειρουργός καλείται να πάρει μια πολύ σκληρή απόφαση, όταν η συμπεριφορά ενός αγοριού το οποίο έχει πάρει υπό την προστασία του, απειλεί ολόκληρη την οικογένειά του.

Το φιλμ ξεκινά σε μαύρο, με μια μπαρόκ, υποβλητική μουσική για να συνεχίσει με ένα κοντινό σε μια ανοιχτή καρδιά στο χειρουργικό τραπέζι.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το «The Killing of a Sacred Deer» είναι ένα εντυπωσιακό φιλμ που κατορθώνει να συνθέσει τα πιο απροσδόκητα στοιχεία (από το μεταφυσικό μέχρι το pulp κι από το υπαρξιακό έως την σάτιρα και την μαύρη κωμωδία), να δώσει στους πρωταγωνιστές του την ευκαιρία να αναδυθούν από τους ρόλους τους με εξαιρετικές ερμηνείες. Η ταινία δείχνει να βασίζεται  στην φόρμα (την μουσική, τις κινήσεις της κάμερας, τις γωνίες) αλλά και στηρίξει ένα δράμα που  έχει  τον αντίκτυπο μιας αρχαίας τραγωδίας όπως αυτή στην οποία αναφέρεται.

Ένα απίστευτο ηθικό δίλημμα που συμπτωματικά πριν από εκείνον είχε ο Αγαμέμνονας στην τραγωδία Ιφιγένεια εν Αυλίδι, εκεί δηλαδή που βασίζεται ο τίτλος της ταινίας και το προαναφερθέν δίλημμα.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=DTdFWPPb9mc

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Η νέα κωμωδία του Στράτου Μαρκίδη «O Θησαυρός», η οποία βασίζεται σε μια από τις πλέον αγαπημένες στιγμές του κλασσικού ελληνικού κινηματογράφου, την ταινία «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη».

Σκηνοθεσία:    ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΚΙΔΗΣ

Σενάριο:          ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Κάθε μέρα: 19.15 και 21.30

Η σύγχρονη ιστορία εξελίσσεται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης. Η – προσφάτως – χήρα Θεώνη Κανελοπιπεράκη (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου), μένει στον χρεοκοπημένο ξενώνα της στην Κρήτη και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα χρέη, που της άφησε ο μακαρίτης (Σπύρος Φωκάς). Τα δωμάτια όμως δεν ενοικιάζονται ιδιαίτερα εύκολα. Έτσι, μαζί με την ανιψιά της, την Λουκία (Φαίη Ξυλά), σκαρφίζονται ένα τέχνασμα, και διαδίδουν πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει ένα θησαυρό.  Πολύ γρήγορα η πανσιόν γεμίζει από θησαυροθήρες που με διάφορες δικαιολογίες ζητούν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο.

Ανάμεσά τους, ο Νεόκοπος Χαιρετάκης (Παύλος Χαϊκάλης), επί σαρανταετία ερωτευμένος με την Θεώνη, που λόγω μιας παλιάς βεντέτας δεν μπορεί να τον εξωτερικεύσει, και ο Στέλιος Προυσαλάκης (Σωτήρης Καλιβάτσης), ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ και ιδιαίτερα ζηλιάρης, με την Ιταλίδα γυναίκα του (Δωροθέα Μερκούρη).

Όλη η περιοχή είναι υπό τον έλεγχο του Μητσάκου Παρασχάκη (Γιώργος Γιαννόπουλος), τοκογλύφου και μαφιόζου, που θέλει να «βάλει χέρι» στον ξενώνα της Θεώνης και να χτίσει στη θέση του πεντάστερο resort. Υπολογίζει όμως χωρίς την ξενοδόχο.

Ο αγώνας δρόμου για την ανεύρεση του θησαυρού ξεκινά, φέρνοντας στην επιφάνεια διάφορα κωμικοτραγικά και αισθηματικά γεγονότα που θα φέρουν τα πάνω-κάτω στην μικρή κοινότητα της περιοχής.

Η σκηνοθεσία είναι του Στράτου Μαρκίδη («Λάρισα Εμπιστευτικό», «I Love Καρδίτσα»), σε σενάριο του Δημήτρη Αποστόλου («Δυο Ξένοι»).

ΦΑΙΗ ΞΥΛΑ, ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΩΡΟΘΕΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΚΗΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΛΥΒΑΤΣΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΤΙΔΟΥ, ΜΑΓΔΑ ΠΕΝΣΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΦΩΚΑΣ

Μια ακόμη ιδιαίτερη στιγμή του soundtrack του «Θησαυρού», η ερμηνεία του Τερζή στη γοητευτική μπαλάντα «Να με θυμάσαι» σε στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη.

Στην ταινία «O Θησαυρός» πρωταγωνιστεί ένα cast γνωστών και αγαπημένων ελλήνων ηθοποιών. Στον ρόλο της Θεώνης Κανελοπιπεράκη θα δούμε την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, στον ρόλο του Νεόκοπου Χαιρετάκη θα δούμε τον Παύλο Χαϊκάλη και στον ρόλο του Στέλιου Προυσαλάκη θα δούμε τον Σωτήρη Καλυβάτση. Μαζί τους ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, στο ρόλο του Ηρακλή Τσισκάκη, η Φαίη Ξυλά ως η Λουκία Κανελοπιπεράκη, ο Λευτέρης Ελευθερίου ως ο Βάσος Χαιρετάκης, η Μάγδα Πένσου ως η Λεώνη Περή, η Δωροθέα Μερκούρη ως η Τίνα Προβολάκη, ο Γιώργος Γιαννόπουλος ως ο Μητσάκος Παρασχάκης, ο Μιχάλης Μαρίνος ως ο Ερμής Δερμιτζάκης, ο Δημήτρης Τζουμάκης ως ο Θανάσης Χατζιδάκης, η Σοφία Μουτίδου ως η Χαριτίνη Χαιρετάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ως ο Μανώλης Παρασχάκης, η Κατερίνα Στικούδη ως η Σάρον (Χάιδω) Μανωλάκου και ο Σπύρος Φωκάς στο ρόλο του μακαρίτη Χαράλαμπου.

Πρωταγωνιστεί και η Βεροιώτισα ηθοποιός Μάγδα Πένσου

Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=xB6SrBvs9CY

 

 Πάντινγκτον 2  

(Μεταγ. στα Ελληνικά)

Ώρα προβολής: 17.00  μόνο (Παρ 8/12 –Σαβ 9/12 –Κυρ 10/12)

H τεράστια επιτυχία της ταινίας του 2014, με τον εμβληματικό αρκούδο σε ακόμη πιο διασκεδαστικές περιπέτειες.

Σκηνοθεσία: Πολ Κινγκ

Ηθοποιοί: Μπρένταν Γκλίσον, Τζιμ Μπρόαντμπεντ, Χιου Γκραντ, Σάλι Χόκινς, Τζούλι Γουότερς, Χιου Μπονεβίλ, Μπεν Γουίσοου (φωνή)

Ο Πάντινγκτον, ο πιο αγαπημένος αρκούδος στον κόσμο, επιστρέφει σε μία ξεκαρδιστική και γεμάτη δράση ταινία. Ο Πάντινγκτον ζει πλέον ευτυχισμένος με την καινούρια του οικογένεια, τους Μπράουν, στο Ουίνζντορ Γκάρντενς. Κι ενώ ψάχνει να βρει το τέλειο δώρο για την θεία του τη Λούση, που κλείνει τα 100 της χρόνια, ο Πάντινγκτον εντοπίζει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο στην αντικερί του κ. Γκρούμπεν. Όταν όμως το βιβλίο εξαφανίζεται, ο Πάντινγκτον και οι Μπράουν ξεκινάνε ένα απίστευτο περιπετειώδες ταξίδι προκειμένου να λύσουν το μυστήριο.

Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=8MWGIUAkfLg

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω:

http://www.cinestar.gr

http://www.facebook.com/cinestarveria

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας