Βέροια Ρεπορτάζ

Διαγραφή Γιώργου Κάκαρη – Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Δήμητρα Σμυρνή

Μετά από καταγγελίες του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Κάκαρη γύρω από κακοδιαχείριση που παρατηρείται στην ΚΕΠΑ, που πήραν και τη μορφή  ενυπόγραφων κοινοποιήσεων στον Τύπο, με την επιπλέον προσβλητική στάση του απέναντι στο Δήμαρχο, κατά τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο  Πρόεδρος Πέτρος Τσαπαρόπουλος ανακοίνωσε στη σημερινή συνεδρίαση τη διαγραφή Κάκαρη από την Δημοτική Ομάδα, στην οποία ανήκε.

Η Δημοτική Ομάδα διέγραψε το Γιώργο Κάκαρη με ψήφους 18 από 20. Δύο δημοτικοί σύμβουλοι απείχαν.

Για τη διαγραφή και τους λόγους που την προκάλεσαν ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης είπε:

«Αυτή η διαγραφή θα μπορούσε να είχε συμβεί και τρία χρόνια πριν, τότε που έγινε η κατανομή αξιωμάτων και δεν άκουσε ο Γιώργος Κάκαρης το όνομά του ως Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ.  Τότε αντέδρασε με υβριστική ανάρτηση στο fb. Η διαγραφή δεν έγινε τότε.

Σήμερα, ισχυρίζεται ότι οι καταγγελίες του δεν σχετίζονται με την μη αξιοποίησή του. Ας μην κοροϊδευόμαστε!  Έτσι είναι!

Αν έχει να καταγγείλει κάτι, να πάει στον εισαγγελέα χωρίς υπονοούμενα. Αν έχει δίκιο θα είμαι μαζί του. Να μην υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Απάντηση θα δώσουν οι αρμόδιοι.

Ο καθένας είναι ελεύθερος. Η διαγραφή δεν αποτελεί φίμωτρο. Αφού νιώθει ξένο σώμα, όπως δήλωσε, ας φύγει. Κάποιοι δεν ξέρουν τι θα πει ομάδα, είναι ατομιστές.»

Παράσημο χαρακτήρισε τη διαγραφή του ο Γιώργος Κάκαρης, παίρνοντας το λόγο.

«Μετά από 17 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο η διαγραφή μου μού επιβεβαίωσε την άγνοια της πολιτικής που διακρίνει το Δήμαρχο αλλά και το πόσο αδιαφορεί για το καλό της πόλης.

Δε ζήτησα ποτέ αξιώματα. Νιώθω απελευθερωμένος, ένιωθα μια θηλιά στο λαιμό μου. Το μόνο που ήθελα ήταν να δείξω πώς βλέπω τη Δημοκρατία. Τώρα οι μάσκες έπεσαν! Ο Κώστας Βοργιαζίδης, άχρωμος και άοσμος ως δήμαρχος κατάφερε να διαλύσει μια  παράταξη με ιστορία. Ο κόσμος βοά!

Πάντα πίστευα στη Δημοκρατία και στην εντιμότητα. Πάντα στήριζα το Δήμαρχο. Έκανα όμως το λάθος που τον ενημέρωνα, γιατί υπέκυπτε σε πιέσεις (…)

Μαζί μου θα συνταχθούν όσοι ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης. Θα ασκώ πάντα καλοπροαίρετη κριτική.

Εύχομαι η διαγραφή μου ν’ ανοίξει το απόστημα της ΚΕΠΑ.»

Εξαγριωμένος από τη στάση  Κάκαρη ο Θανάσης Κούτρας μίλησε για το ρεκόρ απουσιών του από το ΔΣ, χωρίς να διστάσει να αναφερθεί και σε εργασιακό έλλειμμα του ίδιου, πράγμα που προκάλεσε την θορυβώδη αντίδρασή του.

Η ένταση που ακολούθησε ανάγκασε τον Πρόεδρο να διακόψει τη συνεδρίαση για κάποια λεπτά, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στη συνέχεια ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου παίρνοντας το λόγο είπε:

«Ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας.  Όμως ο Κάκαρης έκανε επισημάνσεις. Κάθε τι που αναφέρεται πρέπει και να διερευνάται. Για μένα είναι θέμα αρχής.»

Διευκρινίσεις θέλησε να δώσει ο Γιώργος Σοφιανίδης ως πρώην πρόεδρος της ΚΕΠΑ , αναφέροντας τον τρόπο με τον οποίο διατίθενται οι χώροι σε εκδηλώσει και τη λογική που ακολουθείται.

«Καταστρέψαμε την ΚΕΠΑ με τον μύθο τον αρνητικό. Η ΚΕΠΑ όμως έκανε κέντρο πολιτισμού τη Βέροια!» είπε χαρακτηριστικά.

Η ένταση συνεχίστηκε υποβιβάζοντας  σε σημασία άλλα τρέχοντα θέματα της συνεδρίασης μετά από το πρώτο δίωρο.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων