Απόψεις Κόσμος Πολιτική

“Κοίτα να δεις κορίτσι της Συρίας…” γράφει ο Γιάννης Τσεχελίδης

Κοίτα να δεις, κοριτσάκι η χώρα σου με ενδιαφέρει για να κάνω “μπίζνες”, θα δημιουργήσω μια αντιπολίτευση για να ανατρέψει την κυβέρνησή σου. Θα την εξοπλίσω με τα καλύτερα όπλα κι αν δεν τα καταφέρει μόνη της θα τη βοηθήσω κι εγώ.

Θα βομβαρδίσω τις πόλεις σου, τα χωριά σου, θα ισοπεδώσω το σπίτι σου, το σχολείο σου, το νοσοκομείο της πόλης, το υδραγωγείο, τις γέφυρες – για να τα ξαναχτίσουν βέβαια μετά οι κατασκευαστικές εταιρίες μου.

Μην ανησυχείς . Αν είσαι τυχερή και γλυτώσεις από τους βομβαρδισμούς ίσως σου δοθεί η δυνατότητα – εφόσον έχεις ακόμα ζωντανούς συγγενείς – να μπεις σε μια βάρκα-καρυδότσουφλο ώστε να προσπαθήσεις περάσεις το Αιγαίο.

Αν σταθείς τυχερή και περάσεις το Αιγαίο χωρίς να γίνει ο υγρός σου τάφος ίσως μια μέρα βρεθείς στην “πολιτισμένη” Ευρώπη .Όμως κατά πάσα πιθανότητα θα εγκλωβιστείς στην Ελλάδα σε κάποιο “κέντρο διαλογής” hot spot το λέμε εμείς- για λόγους που ακόμα και να στους αναλύσω ίσως δεν πολυκαταλάβεις.

suria-patratora.gr_-1

Κι επειδή ως παιδί πρέπει να μάθεις και γράμματα :) η καλή μας η πρεσβεία θα φροντίσει γι’ αυτό . Η πρεσβεία μας στην Ελλάδα χρόοονια τώρα έχει άριστη συνεργασία με τις κυβερνήσεις της είτε δεξιές είτε κεντρώες είτε όπως προσφάτως “αριστερές” .Βρίσκει πάντα πρόθυμους συνεργάτες . Πρέπει να ξέρεις ότι μια τέτοια συνεργασία δοκιμάζεται από το χρόνο και δόξα τω Θεώ μέχρι τώρα δεν είχαμε κάποια προβλήματα .

Βέβαια,  υπήρχαν και υπάρχουν κάποιοι στην Ελλάδα που δεν θέλουν τέτοια συνεργασία μαζί μας και κατεβαίνουν στους δρόμους φωνάζοντας κάτι περίεργα συνθήματα όπως  “φονιάδες των λαών Αμερικάνοι”.

Η συνεργασία μας κρατάει πολλά χρόνια και ενισχύθηκε από την εποχή του δόγματος Τρούμαν. Ο Τρούμαν κοριτσάκι ,για να ξέρεις , υπήρξε πρόεδρος στη χώρα μας και είχε δώσει εντολή στα αεροπλάνα μας να ισοπεδώσουν με μια καινούρια βομβούλα που ανακαλύψαμε πριν 70 χρόνια δυο πόλεις της Ιαπωνίας. Τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Η πρεσβεία μας λοιπόν στην Ελλάδα που της αρέσει να επεμβαίνει σε πολλά και διάφορα ζητήματα θα επιμορφώσει τώρα ‘Έλληνες καθηγητές*  της Αγγλικής φιλολογίας για να σου μάθουν πώς θα σέβεσαι τους άλλους και πώς θα μάθεις να συνυπάρχεις μαζί τους. Ίσως με ρωτήσεις : Εσείς, γιατί δε σέβεστε και δεν θέλετε να συνυπάρχετε με τους άλλους; Θα σου απαντήσω χωρίς περιστροφή: γιατί έτσι είναι οι “μπίζνες” μας , κοριτσάκι

————————————————————————–

560206Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο η πρεσβεία των ΗΠΑ επιμορφώνει εκπαιδευτικούς… για τα προσφυγόπουλα στην Ελλάδα!

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας καλεί εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώνει η αμερικάνικη πρεσβεία και σχετίζεται με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που ζουν στη χώρα μας.

Την πρόσκληση, που γεννάει πολλά ερωτήματα και ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους, απέστειλε την περασμένη βδομάδα το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας προς τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

Με έγγραφο, της 21ης Σεπτέμβρη, που τιτλοφορείται «Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε μικρούς πρόσφυγες από Αμερικανίδα επιμορφώτρια», το Γραφείο καλεί τους εκπαιδευτικούς των Αγγλικών στο διήμερο σεμινάριο που διοργανώνει στις 10 και 11 Οκτώβρη το μορφωτικό τμήμα της αμερικάνικης πρεσβείας Αθηνών στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων!

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, τα θέματα που θα πραγματευτεί «βιωματικά» η Αμερικανίδα επιμορφώτρια «αφορούν σε στρατηγικές διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας σε μικρούς πρόσφυγες μαθητές ηλικίας 5-9 και 10-15 ετών». Και μόνο τα βασικά σημεία του προγράμματος που δίνονται στην πρόσκληση, δείχνουν ότι η παρέμβαση αυτή της αμερικάνικης πρεσβείας αφορά πολύ ευρύτερα ζητήματα και όχι απλά κάποιες «στρατηγικές διδασκαλίας».
Οι τίτλοι που δίνονται στα Αγγλικά είναι ιδιαίτερα ενδεικτικοί:

«Ποιοι είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες; Ποιες είναι οι ανάγκες τους; Έχουν οι δυο ομάδες (πρόσφυγες και μετανάστες) τις ίδιες ή διαφορετικές ανάγκες;

Τεχνικές διαχείρισης της τάξης ώστε τα παιδιά να αλληλεπιδρούν και να σέβονται το ένα το άλλο.

Σχεδιάζοντας ένα πρόγραμμα Αγγλικών και μαθήματα που βοηθούν

τους μαθητές να δείχνουν κατανόηση και να γίνουν πιο ανεκτικοί».

Μάλιστα, το γεγονός γίνεται ακόμη πιο σοβαρό, αφού όπως αναφέρεται στην πρόσκληση: «Το σεμινάριο είναι μέρος ευρύτερου προγράμματος του οργανισμού που εκτείνεται σε δυο περιόδους: α) περίοδο επιμόρφωσης 800 εκπαιδευτικών Αγγλικής γλώσσας με θέμα τη διδακτική μεθοδολογία σε παιδιά πρόσφυγες ηλικίας 8-17 ετών και β) περίοδο μαθημάτων Αγγλικής γλώσσας σε παιδιά πρόσφυγες στις ανάλογες περιοχές διαμονής τους στη Βόρεια Ελλάδα, τη Λέσβο, την Πελοπόννησο και την Αττική (15 Ιανουαρίου 2016 – 30 Ιουνίου 2017)».

Ολόκληρο το σχετικό κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

 

banner-article

Ροη ειδήσεων