Αγροτικά

Στην Κουλούρα για τα 210ευρώ οι ροδακινοπαραγωγοί

2015 01 21 Agrotika Chalatsis Kouloura2

Επιδιώκουν συνάντηση με Σαμαρά, το βράδυ στο Βελλίδειο

Εντατικές πιέσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων της Ε.Ε. ύψους 33εκατ. ευρώ (210 ευρώ ανά στρέμμα) στους ροδακινοπαραγωγούς που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο, άσκησαν τις τελευταίες μέρες προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ οι αγροτικοί σύλλογοι της Ημαθίας, με αποκορύφωμα τη σημερινή τους κινητοποίηση στον Κόμβο της Κουλούρας, από νωρίς σήμερα (21-01-15) το πρωί, ενώ ειδική επιτροπή και από πλευράς νομού, με επικεφαλής τους εκπροσώπους των τριών Συλλόγων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας θα επιχειρήσει να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της ομιλίας του στο Βελλίδειο το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δεσμευτεί ότι τα λεφτά των ροδακινοπαραγωγών θα καταβληθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή. Ειδάλλως οι ροδακινοπαραγωγοί απειλούν να μεταφερθούν από τους δρόμους στα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων για να επικοινωνηθεί στον κόσμο το πρόβλημά τους.

Να σημειωθεί ότι στο πλευρό των Ημαθιωτών αγροτών βρέθηκαν και εκατοντάδες αγρότες από Λάρισα, Αμύνταιο και Πέλλα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις του Γραμματέα του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας και Προέδρου της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού – Συνεταιριστικού Κινήματος, Θοδωρή Παπακωνσταντίνου στη «ΦΑΡΕΤΡΑ», οι πιέσεις για την καταβολή των 210 ευρώ ανά στρέμμα, ήταν ένα ζήτημα που ξεκίνησε από καιρό, ώστε να καταβληθούν τα λεφτά εγκαίρως και πριν από τις εκλογές, ωστόσο υπήρξε χαρακτηριστική καθυστέρηση, καθώς υπήρξε γραφειοκρατικό κώλυμα από πλευράς των Υπουργείων (ελλείψει εγγεγραμμένου κωδικού στον προϋπολογισμό του 2014), σύμφωνα με όσα είπε χθες στους αγρότες ο Βουλευτής Ημαθίας Λ. Τσαβδαρίδης, ο οποίος διαβεβαίωσε αντιπροσωπεία των αγροτών, με την οποία είχε συνάντηση , μετά την κεντρική του ομιλία στη Βέροια, ότι μιλάει ο ίδιος με Σταϊκούρα, ώστε να τακτοποιηθεί το πρόβλημα. Μάλιστα κατά τα λεγόμενα του Βουλευτή, θα υπογραφεί μεταφορά κονδυλίων από το ΥΠΟΙΚ στο ΥΠΑΑΤ για αυτό το σκοπό.

2014 07 09 Agrotika foreis6«…Ζητήσαμε να υπογράψει άμεσα ο Σταϊκούρας μέχρι την Παρασκευή, ώστε να καταβληθούν τα ποσά. Αλλά επειδή διαβλέπουμε και εκ νέου καθυστερήσεις, αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε σήμερα στην Κουλούρα, ασκώντας επιπλέον πιέσεις και επιδιώκουμε ήδη συνάντηση με Σαμαρά το βράδυ…», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου στη «Φ», συγκεκριμένα.

Επικεφαλής της επιτροπής που θα επιχειρήσει να συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, από τις τρεις πόλεις της Ημαθίας, θα είναι πιθανότατα οι κ.κ. Χαλκίδης, Αντωνιάδης και Καραγκιοζόπουλος.

banner-article

Ροη ειδήσεων