Αθλητικά

Βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ και… ανώμαλη προσγείωση για τη ΒΕΡΟΙΑ!

2014-10-27-Athlitika-Paok-veria-4-1

Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε η ΒΕΡΟΙΑ

στο ντέρμπι κορυφής της Τούμπας, γνωρίζοντας βαριά ήττα (όπως και πέρσι) με 4-1 από τον ΠΑΟΚ!

Η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο, έχοντας πολλά προβλήματα στη μεσοαμυντική της γραμμή, παραδόθηκε σχεδόν αμαχητί στις ορέξεις των γηπεδούχων, γνωρίζοντας την δεύτερη ήττα της σε οκτώ αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Σίγουρα όμως αυτή η κακή εμφάνιση δεν θα πρέπει να… μηδενίσει την εκπληκτική πορεία που έχουν κάνει μέχρι τώρα οι Βεροιώτες, οι οποίοι μην ξεχνάμε πως έπαιζαν απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και ίσως την πιο φορμαρισμένη από το ξεκίνημα της σεζόν.

Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε ασφυκτικά την εστία του Καντιμοίρη για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ.

Στο 2′ το πλασέ του Κίτσιου έφυγε έξω, ενώ στο 3′ το ανάποδο ψαλίδι του Αθανασιάδη αποκρούστηκε σωτήρια από τον Καντιμοίρη.

Τρία λεπτά αργότερα οι Βεροιώτες είχαν την πρώτη τους απειλητική επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων, όταν ο Γεωργιάδης σέντραρε από δεξιά αλλά ο Κάμπορα δεν μπόρεσε να στείλει από καλή θέση τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Αναστασιάδη συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, με τους «κυανέρυθρους» να μη μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων και να έχουν πολλά προβλήματα στη μεσοαμυντική τους λειτουργία.

Έτσι, αφού στο 19′ οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την επικίνδυνη σέντρα του Μακ, στο 25′ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Ο Σαλπιγγίδης απέφυγε από δεξιά τον Αμαραντίδη και έβγαλε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Μακ, ο οποίος αφύλαχτος έστειλε με δυνατό σουτ τη μπάλα να καρφωθεί στον ουρανό των δικτύων του ανύμπορου ν΄ αντιδράσει Καντιμοίρη γράφοντας το 1-0!

Η «Βασίλισσα» προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα αλλά στο 29′ ο Γλύκος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Μπεν από το ύψος της περιοχής, ενώ δέκα λεπτά αργότερα το σουτ του Κάμπορα πέρασε πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους για ένα δεύτερο γκολ και αφού στο 40′ ο Σαλπιγγίδης έχασε την ευκαιρία, δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έγραψε το 2-0 με κοντινό πλασέ, έπειτα από σέντρα του Μακ από αριστερά.

Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι Βεροιώτες θα μπορούσαν να μειώσουν το σκορ, αλλά το σουτ του Μπεν κόντραρε την τελευταία στιγμή σε αντίπαλο και κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου, κόρνερ!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο 52′ έφτασε μια ανάσα από το 3-0, αλλά ο Καντιμοίρης έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Κατσικά.

Οι Βεροιώτες προσπάθησαν στην συνέχεια να ισορροπήσουν το παιχνίδι και εν μέρει τα κατάφεραν, αλλά ήρθε το τρίτο τέρμα των γηπεδούχων για να τους κόψει τα πόδια και να κλειδώσει μια και καλή τη νίκη του ΠΑΟΚ.

Ήταν το 57ο λεπτό όταν οι «ασπρόμαυροι» βγήκαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση με τη μπάλα να καταλήγει στον Κάτσε, ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Καντιμοίρη γράφοντας το 3-0!

Ένα λεπτό αργότερα ο Βέρτζος έδιωξε πάνω από τη γραμμή τη μπάλα σε σουτ του Σαλπιγγίδη αποσοβώντας το 4-0, ενώ στο 61′ οι Βεροιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν το γκολ της τιμής όταν ο Γλύκος έδιωξε σωτήρια την κεφαλιά του Μπαλάφα και ο Κάμπορα στην συνέχεια δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 68′ ο Ρατς από αριστερά έκανε τη σέντρα για τον Παπαδόπουλο, ο οποίος με κεφαλιά “ψαράκι” έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 79′ οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα ακόμη τέρμα κάνοντας ότι θέλουν την άμυνα της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Ήταν ο Ρατς που έβγαλε από αριστερά την σέντρα ακριβείας για τον Αθανασιάδη, ο οποίος πάνω στην κίνηση με δεξί βολέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καντιμοίρη για το 4-0!

Στο 82′ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Γκολάσα από θέση τετ-α-τετ να μην μπορεί να νικήσει τον Καντιμοίρη, ενώ στο 83′ οι Βεροιώτες πέτυχαν το γκολ της τιμής όταν βγήκαν στην κόντρα με τον Κάμπορα που πάσαρε στον αφύλαχτο Μπεν, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου για το τελικό 4-1.

Να σημειωθεί ότι οι “κυανέρυθροι” αγωνίστηκαν χωρίς τον Ντουμίτρου, ο οποίος ένοιωσε ενοχλήσεις στη μέση στην προθέρμανση και την θέση του πήρε ο Μοχάμεντ Μπεν.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ρατς, Κατσικάς, Τζιόλης, Κίτσιου, Κάτσε (70′ Μαντούρο), Γκολάσα, Τζανδάρης, Μακ, Σαλπιγγίδης (63′ Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης (80′ Περέιρα).

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαλόν, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Μπατιόν, Μπαλάφας (64′ Βάσκες), Γεωργιάδης (58′ Γεωργιάδης), Καλτσάς (67′ Κατίδης), Μπεν, Κάμπορα.

Πηγή: http://kerkidasport.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων