Κοινωνία

Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Μίκη / Στην Κρήτη έφτασε η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρεται προς την πόλη των Χανίων

Στο λιμάνι της Σούδας έφτασε η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, για να ταφεί στην Κρητική γη, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι για να τιμήσει τον Μίκη, φώναζε «αθάνατος» και χειροκροτούσε.

Εκεί ήταν και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο λιμάνι της Σούδας σχηματίστηκε μια αυτοκινητοπομπή που συνοδεύει την σορό μέχρι την πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Από το λιμάνι της Σούδας

                                                                                  Από το λιμάνι της Σούδας

Μετά την πλατεία της δημοτικής αγοράς, η σορός θα μεταφερθεί πεζή στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων για λαϊκό προσκύνημα, συνοδεία βρακοφόρων και της φιλαρμονικής μπάντας του δήμου Χανίων.

Στη 1 το μεσημέρι θα μεταφερθεί στο χωριό του Μίκη Θεοδωράκη, τον Γαλατά, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Από το λιμάνι της Σούδας

                                                                                  Από το λιμάνι της Σούδας

Το απόγευμα της Τετάρτης, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε από την Μητρόπολη Αθηνών προς το λιμάνι του Πειραιά. Υπό τους ήχους τραγουδιών του μεγάλου μουσικοσυνθέτη από την φιλαρμονική ορχήστρα Πειραιά, αλλά και με χειροκροτήματα από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, το αυτοκίνητο με την σορό επιβιβάστηκε σε πλοίο της γραμμής για να φτάσει στην τελευταία κατοικία του Μίκη Θεοδωράκη.

Το ίδιο κλίμα συγκίνησης επικρατούσε μέσα στο πλοίο, όπου από τα μεγάφωνα ακούγονταν εμβληματικά τραγούδια του Μίκη, του δημιουργού  που έκανε τραγούδι τις αγωνίες, τους πόθους, τα βάσανα και τα οράματα του λαού μας.

 902.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων