Κοινωνία Πολιτική

ΜέΡΑ25: Πρόκληση η καταδίκη των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών / ποια ακριβώς “κοινή ειρήνη” διαταράχθηκε;

Η καταδίκη τεσσάρων αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών συνιστά πρόκληση για τη δημοκρατία και για τα εκατομμύρια συνανθρώπων μας που βλέπουν την περιουσία τους να κινδυνεύει από τα κοράκια των funds.

Η «διατάραξη κοινής ειρήνης» για την οποία καταδικάστηκαν η Μαρία Αφοξενίδου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Στάθης Λεουτσάκος και ο Απόστολος Μπούρας αποτελεί τίτλο τιμής για τους ίδιους και συνολικά για το κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί που διαταράσσουν την “κοινή ειρήνη”;
Είναι οι αγωνιστές που προστατεύουν τα λαϊκά συμφέροντα από τα κοράκια ή οι αστυνομικοί, οι κλητήρες και κάθε λογής αρπακτικά που θέλουν να αρπάξουν τα σπίτια του κόσμου για πενταροδεκάρες;

Για ποιων την «κοινή ειρήνη» μιλάμε; Μήπως των ψευτοαριστερών που έκαναν ιδιώνυμο το να αντιστέκεσαι στους πλειστηριασμούς; Δεν ξεχνάμε ότι η καταδίκη αφορά την αντίσταση των αγωνιστών στην οξύτατη αστυνομική καταστολή του 2017, με τα ΜΑΤ της κυβέρνησης Τσίπρα να κάνουν χρήση χημικών και να ξυλοκοπούν μέσα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όσους προσπαθούσαν να αποτρέψουν πλειστηριασμούς. Και σήμερα ο Μητσοτάκης τελειώνει τη δουλειά.

Τα μνημόνια έχουν πια δημιουργήσει μια κοινωνία που οι λέξεις και οι αξίες έχουν αντιστραφεί. Τα θύματα ονομάζονται θύτες. Όσοι συμπαραστέκονται στον λαό ονομάζονται εγκληματίες. Τα όργανα της τάξης είναι πλέον ταξικά όργανα.

Το ΜέΡΑ25 θα σταθεί αταλάντευτα στο πλευρό αυτών που η καταδίκη τους είναι τίτλος τιμής.

Αυτή την “κοινή ειρήνη”, των funds, των servicers, του ιδιώνυμου, της ψευτοαριστεράς, έχουμε χρέος να τη διαταράξουμε.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας