Βέροια Γράμματα & Τέχνες Μουσική Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Βέροια Εύηχη Πόλη 2024: Macka Radif – Christos Kaliotzidis Trio / μια μουσική εναλλαγή ηχοτοπίων

Δεύτερη μέρα της Εύηχης Πόλης. Βυζαντινό Μουσείο. Συνεργασία με την ΕΦΑ Ημαθίας. Οι Macka Radif – Christos Kaliotzidis Trio είναι εκεί. Το κοινό είναι στο μεγαλύτερο βαθμό αμύητο και περιμένει. Κάτι από Ανατολή θυμίζει το όνομα…

Ο Κώστας Ρίζος, Πρόεδρος της ΚΕΠΑ, κάνει το πορτρέτο των τριών μουσικών. Έχουν  μουσικές περγαμηνές. Περιμένουμε.

Μια ποντιακή λύρα, αυτή του Χρήστου Καλιοντζίδη, που κατάγεται από την πόλη μας, τα κρουστά του Φοίβου Αποστολίδη και  το ούτι του Θωμά Μελετέα συνυπάρχουν ερωτικά στις μουσικές τους διαδρομές, οδηγώντας το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι εναλλαγής ηχοτοπίων!

Παραδοσιακές συνθέσεις από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Ταξίδια στα μονοπάτια της Περσίας, της Τουρκίας και προπαντός του Πόντου.

Η λύρα κλαίει στα χέρια του Χρήστου Καλιοντζίδη το ίδιο και η φωνή του μαζί με το δοξάρι. Όσοι είναι Πόντιοι καταλαβαίνουν τον καημό. Δεν είναι τα συνηθισμένα ποντιακά τραγούδια της σειράς.

Συνθέσεις δικές του, αλλά και του Θωμά Μελετέα, που εντυπωσιάζει με τα ηχοχρώματα που προσθέτει το ούτι του, υπογραμμίζονται από τη δεξιοτεχνία του Φοίβου Αποστολίδη, που καταχειροκροτείται στα σόλα του.

Ένα τρίο, που η ΚΕΠΑ σωστά εκτίμησε τις δυνατότητές του και το ενέταξε στις εκδηλώσεις της Εύηχης. Γοητευτικό ταξίδι ήχων…

Φωτογραφίες: faretra.info

…………………….

banner-article

Ροη ειδήσεων