Αστυνομικό Δελτίο Βέροια Ελλάδα Τοπικά

Βέροια / Σχολή Μετεκπαίδευσης ΕΛΑΣ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση για την ελευθερία της έκφρασης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων

Εκπαίδευση σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, στη Βέροια Ημαθίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, τετραήμερη  εκπαιδευτική δράση με αντικείμενο την εκπαίδευση Σωμάτων Ασφαλείας σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, στη Βέροια Ημαθίας.

Η εκπαίδευση, η οποία έλαβε χώρα το διάστημα από 18 έως 21 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και επαγγελματιών των Μ.Μ.Ε. (ICPJ), το οποίο τελεί υπό την επιστημονική ευθύνη του Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της UNESCO και σε συνεργασία με τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας.

Συνολικά συμμετείχαν -29- αστυνομικοί, από τους οποίους -17- συμμετείχαν διά ζώσης και -12- συμμετείχαν εξ αποστάσεως, ενώ την 20 και 21/06/2024 συμμετείχαν συνολικά -14- δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, εκ των οποίων -11- συμμετείχαν διά ζώσης και -3- εξ αποστάσεως.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα είχε ως στόχο τη βελτίωση εκείνων των συνθηκών που θα οδηγήσουν σε μια πιο αποτελεσματική επικοινωνία και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο αυτών επαγγελματικών ομάδων, αστυνομικών και δημοσιογράφων, ιδιαίτερα σε περιόδους διαχείρισης έκτακτων και κρίσιμων περιστατικών, να αναπτύξει και να συμπεριλάβει νέες ενότητες – μαθήματα για την ελευθερία της έκφρασης, τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων, στα προγράμματα σπουδών της αστυνομικής ακαδημίας, καθώς και στα προγράμματα εκπαίδευσης των δυνάμεων ασφαλείας.

Εισηγητές της εκπαιδευτικής δράσης, ήταν στελέχη της UNESCO, καθώς και του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και επαγγελματιών των Μ.Μ.Ε. (ICPJ).

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των εκπαιδευόμενων δημοσιογράφων την 20/06/2024, τους απονεμήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής από τον εισηγητή της UNESCO κ. Mehdi Benchelah, από τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης κ. Δημήτριο Γαλαμάτη, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Παύλου Μαρινάκη.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και επαγγελματιών των Μ.Μ.Ε. (ICPJ) και καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ. κ. Νίκος Παναγιώτου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Καλογερόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης – Κτηματολογίου – Περιουσίας, κ. Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Βέροιας.

Την 21/06/2024, τελευταία ημέρα της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, απονεμήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής στους εκπαιδευόμενους αστυνομικούς από τον εισηγητή της UNESCO κ. Phillippe Perez και τη Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικό Διευθυντή Σοφία Γαϊτανίδου.

banner-article

Ροη ειδήσεων