Βέροια

“Κάπου Ανατολιτικοδυτικά”. Ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι – φινάλε από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Δήμητρα Σμυρνή

«Κάπου Ανατολικοδυτικά». Ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι–φινάλε της σχολικής χρονιάς από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Με μουσικές από Δύση και Ανατολή, με φωνές και όργανα που έσμιξαν σε ένα αρμονικό σύνολο, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας έδωσε την τελευταία του συναυλία χθες το βράδυ στο Χώρο Τεχνών, αποχαιρετώντας μια σχολική χρονιά γεμάτη δημιουργικές στιγμές.

Με πρώτο το εξαιρετικό Κιθαριστικό Σύνολο «Παράλλαξη» του Βασίλη Βαλαβάνη να κάνει πειθαρχημένο την αρχή, ο «Σκληρός Απρίλης του ‘45» πήρε τη θέση του με νότες του ρεμπέτικου πλάι στη δυτική θεώρηση του Κιθαριστικού Συνόλου. Άψογοι οι τέσσερις μαθητές με τα μπουζούκια τους, και με υπεύθυνη την καθηγήτρια Κεραμίδα Αργυρώ, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σειρά είχε στη συνέχεια η Ροκ Μουσική με δύο Μπάντες του Σχολείου, που ξεσήκωσαν το νεαρόκοσμο στο ακροατήριο με την δική τους εμπνευσμένη αντιμετώπιση των κομματιών. Υπεύθυνος καθηγητής ο Γιώργος Γούσιος.

Η Ορχήστρα Πνευστών με υπεύθυνο τον Σωτήρη Δασκάλου εκρηκτική στην εμφάνισή της από το επαναστατικό  Bella ciao  μέχρι το Βενζινάδικο του Μπρέγκοβιτς ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Η βραδιά έκλεισε με την βραβευμένη χορωδία του Σχολείου «Εμμέλεια», που αποτέλεσε για μια ακόμη φορά ευχάριστη έκπληξη με το ρεπερτόριό της, τη σκηνική παρουσία, αλλά και με τις ιδιαίτερες φωνές της.

Υπεύθυνη για τη χορωδία η Ελένη Νατσάκου και στο πιάνο η Γεωργία Ιωαννίδου.

Μια βραδιά αποχαιρετισμού στη σχολική χρονιά που έφυγε, όπου τιμήθηκε από τον Διευθυντή Γιάννη Γεωργουδάκη ο προηγούμενος Διευθυντής του Σχολείου, Γιάννης Καμπουρίδης. Και βέβαια, και μ’ αυτήν την πράξη, το Σχολείο έδειξε πως διδάσκει στους μαθητές του όχι μόνο μουσική αλλά και ήθος.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων