Κοινωνία Υγεία

Πάνω από 160.000 οι δότες για μεταμόσχευση μυελού των οστών στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 160.000 εθελοντές δότες για μεταμόσχευση μυελού των οστών έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, φέρνοντας τη χώρα μας σε υψηλή θέση διαθεσιμότητας μέσα στην ευρωπαϊκή κοινότητα.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ανοιχτή προς το κοινό της Θεσσαλονίκης, με τίτλο «εθελοντισμός και μεταμόσχευση μυελού των οστών», που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό μέγαρο της πόλης με συνεργασία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του δήμου Θεσσαλονίκης, από κοινού με την φοιτητική οργάνωση Θεσσαλονίκης MedAction.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το σωματείο «Σύλλογος Όραμα Ελπίδας» που ιδρύθηκε το 2012 με τη δράση να αγγίζει εκτός από τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους, αλλά και τους ενήλικες ιδιαίτερα εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους.

«Μέσα σε μία δεκαετία το Όραμα Ελπίδας έχει γράψει 160.000 εθελοντές δότες και η χώρας μας κατέχει μία αξιόλογη θέση μέσα σε όλες τις ευρωπαϊκές. Πλέον οι εθελοντές δότες του Οράματος Ελπίδας, σχεδόν κάθε εβδομάδα προσφέρουν ένα μόσχευμα για να σώσουν έναν Έλληνα ή ασθενή στο εξωτερικό. Το πετύχαμε με προσπάθεια και μεγάλο κόπο με τους συνεργάτες μας που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και πολλοί εξ αυτών βρίσκονται εδώ στη Θεσσαλονίκη στην Κεντρική Μακεδονία και έχουν εγγράψει χιλιάδες εθελοντές με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται συνεχώς» ανέφερε ο Επιστημονικός Διευθυντής του Οράματος Ελπίδας, Στέλιος Γραφάκος

«Η μέθοδος είναι εντελώς ανώδυνη και ακίνδυνη. Πέντε λεπτά και έχεις σώσει ζωές», επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, του δήμου Θεσσαλονίκης.

banner-article

Ροη ειδήσεων