Βέροια

Ο Δήμος Βέροιας υποδέχτηκε μαθητές και καθηγητές από Αυστρία, Γερμανία, και Πορτογαλία στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus που συμμετέχει το 5ο ΓΕΛ  Βέροιας

            Το δημαρχείο της Βέροιας επισκέφτηκαν την Δευτέρα 6 Μαρτίου καθηγητές και μαθητές από Αυστρία, Γερμανία και Πορτογαλία στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ που συμμετέχει το 5ο ΓΕΛ Βέροιας .

Πιο συγκεριμένα 19 μαθητές και 6 καθηγητές των σχολείων: «Berufsbildungszentrum Homburg des Saarpfalz-Kreises (Paul-Weber-Schule)» από το Homburg της Γερμανίας,  «Höhere technische Bundeslehranstalt 1» από το Linz της Αυστρίας και  «Escola Secundária José Saramago» από τη Mafra της Πορτογαλίας,  τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα κινητικότητας καθηγητών και μαθητών ERASMUS+ με τίτλο «Mental Health for European Youth» και αφορά το θέμα της ψυχικής υγείας των νέων στην Ευρώπη. Τους ξένους μαθητές συνόδευαν οι μαθητές και οι καθηγητές του 5ου ΓΕΛ Βέροιας, Σταμάτης Χρυσής (διευθυντής), Τάσος Μοσχόπουλος, Έφη Λιακοπούλου, Χαρά Αξούριστου και Έλενα Γιαννάκη οι οποίοι υλοποιούν και συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα. Τους επισκέπτες υποδέχτηκε με χαρά η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας κ. Συρμούλα Τζήμα.

Στο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν 16 μαθητές από το 5ο ΓΕΛ Βέροιας, αναζητούνται πρακτικές και μέθοδοι που συμβάλλουν στη ψυχική υγεία των νέων μέσω της ενασχόλησής τους με την τέχνη, «Awareness raising of mental health issues and prevention through ART». Επίσης πραγματοποιούνται από κοινού με τους νέους από τις τέσσερις χώρες δράσεις, εργασίες και επισκέψεις.

Η αντιδήμαρχος υποδέχθηκε τους ξένους μαθητές και καθηγητές, όπως και τους υπευθύνους καθηγητές του προγράμματος Εrasmus+ για την Ελλάδα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, κάνοντας με τη συνδρομή του ειδικού συνεργάτη του τμήματος Τουρισμού, Γιάννη Βαλαχή, μία παρουσίαση της Βέροιας, της σημαντικής ιστορικής αξίας της Βεργίνας και γενικότερα της τοπικής ιστορίας.

Ακολούθησε χαιρετισμός ιδιαίτερα προς τους Πορτογάλους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους στη γλώσσα τους από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Τάκη Δημητράκη, ο οποίος στο παρελθόν υπηρέτησε σε σχολεία της Βραζιλίας και είχε έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό και την κουλτούρα του πορτογαλικού έθνους,. Ο κ. Δημητράκης πρόσφερε ως δώρο για τη βιβλιοθήκη του πορτογαλικού σχολείου το βιβλίο του για την ιστορία της Βέροιας στα Πορτογαλικά.

Στους νέους του προγράμματος Erasmus+ δόθηκε κέρασμα κομπόστα, προσφορά της Venus Growers , όπως και το ενημερωτικό τουριστικό φυλλάδιο της Βέροιας. Δωρήθηκε επίσης στους ξένους καθηγητές τους το νέο λεύκωμα της πόλης.

Οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν πρόγραμμα επισκέψεων σχετικών με τη θεματική τους, όπως και τουριστικών ξεναγήσεων σε μουσεία και σε όλη την γύρω περιοχή.  Συγχαίρουμε τους μαθητές και τους καθηγητές για την συμμετοχή τους στο ανωτέρω πρόγραμμα .

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας