Βέροια

Μετακίνηση μαθητών του 5ου ΓΕΛ Βέροιας στο Βέλγιο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

Η πέμπτη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Me, You and our Europe» και θέμα τον πολιτισμό, στο οποίο το 5ο ΓΕ.Λ. συμμετέχει ως εταίρος, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ηouthalen του Βελγίου από τις 16 ως τις 20 Ιανουαρίου 2023. Μετέβησαν 8 μαθητές από Ελλάδα, οι οποίοι συνεργάστηκαν άψογα σε όλη τη διάρκεια της κινητικότητας με τους Ισπανούς και Βέλγους μαθητές.

Η αποστολή του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας αποτελούνταν από τους μαθητές Χρήστο Πουρλίδα, Δημήτρη Σαλαμάνη, Μερόλλι Ορέστη, Γιώργο Χριστοφορίδη, Φάνη Τριανταφυλλίδη και τις μαθήτριες Αναστασία Χατζηπαρασίδου, Καλλιόπη Τζίμπουλα και Βασιλική Τουλίκα, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Μιχαηλίδου Όλγα και Πασχούλα Κωνσταντίνο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί για πέντε ημέρες παρουσίασαν τις εργασίες τους με θέμα την ιστορία της Ευρώπης, την πορεία της στον χρόνο, την δημιουργία, τους στόχους και τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργασίες συνοδεύονταν και από επισκέψεις σε φορείς και σημεία πολιτιστικής αναφοράς του Βελγίου, χώρα άλλωστε στην οποία εδρεύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο· οι αποστολές συναντήθηκαν με τις τοπικές αρχές και τον Δήμαρχο του Houthalen και συνομίλησαν για τα προβλήματα της Ευρώπης. Eπισκέφτηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την πόλη των Βρυξελλών, την Πανεπιστημιούπολη του Leuven, την ιστορική πόλη Gent και ολοκλήρωσαν τις εργασίες της κινητικότητας με την παρουσίαση των κοινών τους εργασιών με θέμα τις προτάσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων της Ευρώπης και την συμβολή της νεολαίας για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικός φορέας για την Ελλάδα είναι το Ι.Κ.Υ..

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας