Πολιτισμός

10ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου

2015 01 29 Politismos 10ofest gall

2-4 Φεβρουαρίου 2015 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας

Η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ημαθίας σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας διοργανώνει το 10ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου 2-4 Φεβρουαρίου 2015 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

• Δευτέρα 2/2 στις 20.00

LA GRANDE ILLUSION
(Η Μεγάλη Χίμαιρα)
ΓΑΛΛΙΑ/FRANCE, 1937
Σκηνοθεσία: Jean Renoir
Ηθοποιοί: Jean Gabin, Dita Parlo, Pierre Fresnay, Erich von Stroheim
Διάρκεια: 114 λεπτά
Κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου πολέμου, μια ομάδα αξιωματικών που έχουν φυλακιστεί αποφασίζουν να κάνουν τα πάντα για να αποδράσουν και αρχίζουν να σκάβουν ένα τούνελ. Και, ενώ τα έχουν σχεδόν καταφέρει, μαθαίνουν ότι πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλο στρατόπεδο.

• Τρίτη 3/2 στις 19.00

LA FILLE DU 14 JUILLET
ΓΑΛΛΙΑ/FRANCE, 2013
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Antonin Peretjatko
Ηθοποιοί: Vimala Pons, Grégoire Tachnakian, Vincent Macaigne
Διάρκεια: 88 λεπτά
Είναι καλοκαίρι στο Παρίσι, έχει αφόρητη ζέστη και λίγο πριν τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου για την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης, ο Hector γνωρίζει την Truquette. Την προσκαλεί σε ταξίδι αναψυχής μαζί με έναν φίλο του, τον Pator και μια φίλη της Truquette, τη Charlotte. Τα σχέδια τους θα χαλάσουν καθ’ οδόν, όταν η γαλλική κυβέρνηση αποφασίζει να περικόψει τις καλοκαιρινές διακοπές κατά ένα μήνα λόγω οικονομικής κρίσης.

• Τρίτη 3/2 στις 20.30

MOBILE HOME
ΒΕΛΓΙΟ, ΓΑΛΛΙΑ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ/ BELGIQUE, FRANCE, LUXEMBOURG, 2012
Σκηνοθεσία: François Pirot
Ηθοποιοί: Arthur Dupont, Guillaume Gouix, Jean-Paul Bonnaire
Διάρκεια: 95 λεπτά
Ο Simon εγκατέλειψε τη δουλειά και τη φιλενάδα του στην πόλη για να γυρίσει στο χωριό του. Ξαναβρίσκει τον Julien, τον παιδικό του φίλο. Ένα βράδυ, οι δυο τριαντάρηδες αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν έναν εφηβικό τους όνειρο: να κάνουν ένα περιπετειώδες ταξίδι. Αγοράζουν ένα τροχόσπιτο, αλλά μια βλάβη τους καθυστερεί. Δεν πειράζει, εκείνοι θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους…επιτόπου.

• Τετάρτη 4/2 στις 20.00

PIERROT LE FOU
(Ο τρελός Πιερό)
ΓΑΛΛΙΑ/FRANCE, 1965
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Jean-Luc Godard
Ηθοποιοί: Jean-Paul Belmondo, Αnna Karina, Raymond Devos, Dirk Sanders, Graziella Galvani
Διάρκεια: 114 λεπτά
Ο Φερντινάν έχει μόλις χάσει τη δουλειά του. Αποφασίζει να ξαναφτιάξει τη ζωή του με την Μαριάν, μια νεαρή φοιτήτρια που αγαπούσε κάποτε. Αυτή του ανακοινώνει ότι πρέπει να ξεφορτωθεί το πτώμα ενός λαθρεμπόρου που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο… Με σενάριο βασισμένο σε αστυνομικό μυθιστόρημα, ο Γκοντάρ επανεφεύρει τον κινηματογράφο.