Υγεία

ΠΙΣ: 45 γιατροί παραιτήθηκαν σε ένα μήνα από το ΕΣΥ εξαιτίας νόμου του Α. Γεωργιάδη

Σωρηδόν παραιτούνται από το ΕΣΥ νέοι γιατροί, καθώς με πρόσφατο νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη, δεν έχουν προοπτικές εξέλιξης, σύμφωνα με τον ΠΙΣ.

 

Την εκ νέου αλλαγή του πρόσφατου νόμου για την παράταση του εργασιακού βίου των γιατρών του ΕΣΥ, ζητά από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, οι γιατροί, στην πλειοψηφία τους Επιμελητές Α’ και Β’, παραιτούνται από το ΕΣΥ, εξαιτίας πρόσφατου νόμου που τους στερεί την ευκαιρία ανέλιξης στην βαθμίδα του Διευθυντή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΙΣ, μόνο μέσα στον Μάρτιο παραιτήθηκαν 45 γιατροί. Κάτι που σημαίνει ότι δημιουργούνται νέα κενά στο ΕΣΥ που θα επιβαρύνουν γιατρούς και ασθενείς.

Οι γιατροί τονίζουν πως επιβεβαιώνονται οι φόβοι τους, όπως ακριβώς διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινων. Υποθέσεων πριν την ψήφιση του Νόμου και σε σχετικά υπομνήματα. Και ζητούν την απόσυρση του συγκεκριμένου νόμου:

«Θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένη και επείγουσα τη νομοθέτηση απαλλαγής από διοικητικά και διευθυντικά καθήκοντα των ιατρών που συμπληρώνουν το 67ο έτος της ηλικίας, εφόσον παραμένουν στην υπηρεσία. Στο ίδιο πλαίσιο, είναι αναγκαίο, η προκήρυξη των θέσεων των συνταξιοδοτούμενων συναδέλφων, ανεξαρτήτως της παράτασης του εργασιακού τους βίου, να γίνεται 12 μήνες πριν την ημερομηνία συμπλήρωσης των 67  ετών, ώστε να μην δημιουργούνται κενά στα Νοσοκομεία. Ελπίζουμε στην κατανόηση των παραπάνω αυτονόητων πρότασεών μας», καταλήγει ο ΠΙΣ.

 news247.gr

banner-article

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ