Θέματα Παιδείας Κοινωνία

Η Καρυστιανού στο πλευρό των μαθητών που αποβλήθηκαν για τα Τέμπη

Ήθελαν να εκφράσουν τη λύπη τους για τους αδικοχαμένους επιβάτες στο έγκλημα των Τεμπών αλλά… η διευθύντρια τους τιμώρησε.

Με ένα τραγούδι και ένα μήνυμα, οι μαθητές του 15ου Λυκείου Αθηνών ήθελαν να εκφράσουν τη λύπη και την απογοήτευση τους για τους αδικοχαμένους επιβάτες που βρήκαν τραγικό θάνατο στο έγκλημα των Τεμπών. Αυτή η μαθητική πρωτοβουλία όμως… εξόργισε τη διευθύντρια του σχολείου που απέβαλε κιόλας δύο μαθητές.

H διευθύντρια «φώναζε και έσκισε το μήνυμα, απειλώντας τους νεαρούς μαθητές για την ιδέα, για την πρόθεση, για την κίνηση να ομολογήσουν της ψυχής τους την ανάγκη. Τιμώρησε μάλιστα κάποιους με αποβολή», έγραψε η Μαρία Καρυστιανού στο facebook.

«Έτσι δυστυχώς λειτουργεί μια διεφθαρμένη κοινωνία. Όταν λείπουν τα επιχειρήματα, αρχίζουν οι απειλές. Όταν φοβάται κανείς την αλήθεια, και μόνο τότε, σκίζει τα γραπτά που την φανερώνουν. Τρέμει την αποκάλυψη της μικροψυχίας του ο απάνθρωπος και τιμωρεί τους θαρραλέους», σχολίασε η πρόεδρος του Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023.

«Μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για εσάς παιδιά! Μην σιωπήσετε ποτέ! Η ελευθερία του λόγου είναι δικαίωμα σας. Η άποψη σας, δύναμη. Η αλήθεια πάντα στο φως. Μην επιτρέπετε να πνίγουν την αλήθεια σας. Θα ήμουν πολύ περήφανη μητέρα σας. Υποκλίνομαι στην δύναμη της ψυχής σας»

 efsyn.gr
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας