Βέροια

Η εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας για την ψηφιακή κάρτα

Περίοδο χάριτος έως τις 2 Μαϊου 2024 για την λειτουργία της ψηφιακής κάρτας των εργαζομένων  έχουν οι έμποροι που απασχολούν έως  δέκα άτομα. Μετά την παραπάνω ημερομηνία θα υπάρχουν κυρώσεις και συγκεκριμένα θα επιβληθούν πρόστιμα,  όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν  ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας και η ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τον Όμιλο Epsilon Net .

Στην  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχαν οι έμποροι της Βέροιας, οι οποίοι  έλαβαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες για την υποχρεωτική χρήση της ψηφιακής κάρτας των εργαζομένων στο λιανεμπόριο, από τον κ. Βασίλη  Πρασσά, Σύμβουλο  Εργασιακών Θεμάτων, Γενικό  Διευθυντής Epsilon HR μέλος του Ομίλου EPSILON NET.

Το θέμα που  ανέπτυξε ο κ. Πρασσάς ήταν: « Η Αναλυτική Παρουσίαση του νέου πλαισίου εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και του ΕΡΓΑΝΗ II για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου – Απολογιστική Δήλωση αλλαγών ωραρίου, οργάνωση χρόνου εργασίας και οι υπερωριών – Οι νέες υποχρεώσεις των ιδιοκτητών των ΜμΕ και των λογιστικών γραφείων –Προθεσμίες και πρόστιμα».

Συγκεκριμένα ο εισηγητής , αναφέρθηκε εκτενώς στο συνολικό πλαίσιο εργασίας των εργαζομένων ,τα χρονικά όρια εργασίας  καθώς και ό,τι ισχύει για την εργασία τις Κυριακές και τα διαλείμματα στην εργασία. Επίσης έδωσε λεπτομερείς οδηγίες και συμβουλές για την λειτουργίας της κάρτας , ώστε να αποφευχθούν πρόστιμα σε  τυχόν λάθη και αμέλειες. Να σημειωθεί το ποσό των προστίμων είναι αρκετά υψηλό, της τάξεων των 10.500,00 Ευρώ, ανά εργαζόμενο.

Ο κ. Πρασσάς παράλληλα με την εισήγησή του δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από το κοινό και απάντησε με απλό τρόπο, χρησιμοποιώντας  παραδείγματα της καθημερινότητας ώστε να γίνουν κατανοητά και υλοποιήσιμα κατά την εφαρμογή και λειτουργία της κάρτας εργασίας.

Την ανάγκη  ενημέρωσης των εμπόρων για τις σημαντικές αλλαγές  που επέρχονται  από τις νέες εφαρμογές, επεσήμαναν στο σύντομο χαιρετισμό τους, τόσο η  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κα Αθηνά Τσιπουρίδου,  όσο και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ κ. Κωνσταντίνος Δημάδης.

Την εκδήλωση συντόνισε η κα Έλσα Φανάρα, Δημοσιογράφος.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας