Βέροια

Βέροια: Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη διαδικασία εκλογής Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της Δημοτικής Επιτροπής

Τοποθέτηση στη διαδικασία εκλογής Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της Δημοτικής Επιτροπής

Βέροια, 2/1/2024

κ. Πρόεδρε,

καταρχάς να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους και καλή θητεία.

Μια θητεία που δεν ξεκινά καλά, αφού μόλις πριν από λίγες μέρες η δημοτική αρχή ψήφισε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, που έρχονται – σε συνέχεια της αντιλαϊκής, φορομπηχτικής και ληστρικής για τα λαϊκά εισοδήματα πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ – να τσακίσουν ακόμα περισσότερο τις λαϊκές οικογένειες.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε θέση ως στόχο να συνεχίσουμε ακόμα πιο μαχητικά, ακόμα πιο δυνατά τη λαϊκή αντιπολίτευση μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, να αναδεικνύουμε τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών της πόλης και των χωριών μας, να διεκδικούμε και να επιβάλλουμε μαζί με το μαζικό κίνημα λύσεις σε αυτά.

Σε αυτό το έργο θα επικεντρωθούμε με τον ένα δημοτικό σύμβουλο που έχουμε λόγω του ληστρικού εκλογικού νόμου, στην ανάδειξη αυτών των προβλημάτων και των λαϊκών αναγκών μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και για αυτό το λόγο δε θα θέσουμε υποψηφιότητα για τη Δημοτική Επιτροπή.

Ζητάμε, όμως, εφόσον ο νόμος προβλέπει – έστω και δυνητικά – σε όσες παρατάξεις δεν εκπροσωπούνται εκ τοις πράγμασι στη Δημοτική Επιτροπή να ορίζεται ένα μέλος από αυτές που θα παρακολουθεί τη Δημοτική Επιτροπή χωρίς δικαίωμα ψήφου, να μας δοθεί αυτή η δυνατότητα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά αυτό που ειπώθηκε για τη μη εκτύπωση των εισηγητικών, εμείς πιστεύουμε πως αυτό θα δυσχεράνει το έργο των Δημοτικών Συμβούλων, για αυτό ζητάμε τα εισηγητικά να εκτυπώνονται για όλους ή τουλάχιστον για τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Χατζησάββας Παναγιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας