Κόσμος Σκίτσα

Ο μωρός Νετανιάχου και τα μωρά του αλ-Σίφα / Πέντε σκιτσογράφοι «καταγγέλλουν»

Δεν έχει τέλος η θηριωδία στη Λωρίδα της Γάζας, με τα μεγάλα νοσοκομεία αλ-Σίφα και αλ-Αχλί να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και να έχουν καταληφθεί από τον ισραηλινό στρατό. «Δεν βρήκαν τίποτα», δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένα γιατρός του αλ-Σίφα. Πρόσθεσε πως πως τα τρόφιμα και το νερό τελειώνουν.

Ο γιατρός Άχμεντ ελ Μοχαλαλάτι ανέφερε πως παρά τις «δύσκολες» συνθήκες στο νοσοκομείο, δεν έχουν πεθάνει μωρά εκεί αφότου εισήλθε ο ισραηλινός στρατός.

Το Ισραήλ υποστηρίζει πως η Χαμάς έχει κέντρο διοίκησης κάτω από το νοσοκομείο, έναν ισχυρισμό που η παλαιστινιακή οργάνωση μαχητών αρνείται. «Πυροβολούν όλη την ώρα, όλες τις περιοχές», πρόσθεσε ο γιατρός. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως ανακάλυψε μια υπόγεια σήραγγα της Χαμάς και ένα όχημα με όπλα στο συγκρότημα του νοσοκομείου Αλ Σίφα. Δημοσιοποίησε επίσης βίντεο και φωτογραφίες για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του. Μιλώντας στα αγγλικά, ο Μοχαλαλάτι είπε: «Δεν βρήκαν τίποτα. Δεν συνάντησαν την παραμικρή αντίσταση. Ούτε ένας πυροβολισμός εναντίον τους μέσα στην περιοχή του νοσοκομείου». Ο δρ Μοχάμεντ Ταμπάσα, επικεφαλής του παιδιατρικού τμήματος του αλ-Σίφα, δήλωσε τη Δευτέρα πως τρία νεογνά πέθαναν καθώς τα προβλήματα συσσωρεύονταν στο νοσοκομείο, και πως η ζωή των 36 υπόλοιπων νεογνών διέτρεχε κίνδυνο. «Μέχρι χθες ήταν 36, ευτυχώς κανένα δεν έχει χάσει τη ζωή του», είπε σήμερα.

Πέντε σκιτσογράφοι «καταγγέλλουν» με την πένα τους το έγκλημα σε βάρος των ασθενών, των νεογνών και του προσωπικού των νοσοκομείων στη Γάζα.

Του Peter Schrank (Ηνωμένο Βασίλειo)
Νοσοκομεία της Γάζας, Rahma (Τουρκία)
Εγκλήματα πολέμου σε νοσοκομεία, του Ahmad Qaddura (Σουηδία)
Πού είναι (σ.σ. η Χαμάς), του Ramón Díaz Yanes (Κούβα)

 

Πρόωρα μωρά, του Morad Kotkot (Ιορδανία)
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας