Ελλάδα

Ελικόπτερο κατέπεσε στη θάλασσα, στη Βόρεια Εύβοια | videos

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Εύβοια μετά από πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου, στην περιοχή Αχλάδι.

Πρόκειται για ένα Agusta Α109, πολιτικού τύπου που εκτελούσε ιδωτική πτήση εν μέσω της κακοκαιρίας Elias με ενδιάμεση στάση το Μαντούδι και τελικό προορισμό τη ΒΙΠΕ Βόλου.

Δύο επιβαίνοντες

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ αλλά και το Αθηναϊκό Πρακτορείο στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 10:13 από Αφίδνες. Λίγο αργότερα ο πιλότος του Augusta φέρεται να ζήτησε άδεια απογείωσης από το Μαντούδι με προορισμό τον Βόλο.

Το στίγμα του ωστόσο χάθηκε ενώ πετούσε πάνω από τη Βόρεια Εύβοια και στην ΥΠΑ σήμανε συναγερμός ενώ δόθηκε σήμα για έρευνα και διάσωση.

Η στιγμή της πτώσης στη θάλασσα

Σύμφωνα πληροφορίες, το ελικόπτερο πετούσε πολύ χαμηλά ενώ όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το ιπτάμενο μέσο είχε περίεργη συμπεριφορά στον αέρα, καθώς πήρε απότομη κλίση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από την περιοχή Αχλάδι, το ελικόπτερο έκανε έναν περίεργο ελιγμό και στη συνέχεια οι κάτοικοι άκουσαν έναν κρότο.

Το ελικόπτερο όπως φαίνεται στα βίντεο που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κατέπεσε στη θάλασσα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, τόνισε: «Ήμασταν πάρα πολύ κοντά με τον δήμαρχο κ. Τσαπουρνιώτη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κελαϊδίτη στο συγκεκριμένο χώρο και είμαστε από τους πρώτους που προσπαθούμε να φτάσουμε εκεί. Δυστυχώς οι προσβάσεις είναι κομμένες και τώρα κινούμαστε από πεδινές περιοχές τόσο εμείς όσο και τα σωστικά συνεργεία για να προσεγγίσουμε το σημείο που φέρεται ότι έπεσε το ελικόπτερο»

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν στις έρευνες τέσσερα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος καθώς και δύο ιδιωτικά σκάφη ενώ συμμετέχει και Super Puma της πολεμικής αεροπορίας. Στο σημείο μεταβαίνει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού για την παροχή συνδρομής.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειο 4 μποφόρ ενώ δεν μπορεί να προσεγγίσει οδικώς ασθενοφόρο λόγω του κατεστραμμένου -από την κακοκαιρία- οδικού δικτύου.

«Βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό»

«Βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό», δήλωσε στο protothema.gr o πρόεδρος Αχλαδίου

«Κάτι συνέβη στον αέρα με αποτέλεσμα να πέσει στην θάλασσα. Έπεσε 300 μέτρα από την ακτή και βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό. Τρέξαμε γρήγορα στην παραλία μήπως βρούμε κανένα στοιχεία αλλά τίποτα δεν βρέθηκε κάτι. Έχει χαθεί μέσα στην θάλασσα αλλά δεν μπορούμε να το εντοπίσουμε γιατί έχει αλλάξει χρώμα το νερό. Έχουμε ειδοποιήσει του πάντες».

Δήμαρχος Μαντουδίου: «Έπεσε μπροστά στο σπίτι μου»

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, το ελικόπτερο είχε χαθεί από τα ραντάρ της ΥΠΑ για ώρα πριν πέσει στην περιοχή Αχλάδι.

O Δήμαρχος Μαντουδίου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου. «Μπροστά από το σπίτι μου έχει πέσει, με ειδοποίησαν δικοί μου άνθρωποι και πάμε τώρα στο σημείο» ανέφερε ο κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης.

Στο σημείο σπεύδουν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδή της και ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας