Ελλάδα

Ανείπωτη τραγωδία: Τουλάχιστον 26 απανθρακωμένοι μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι άνθρωποι στη Λευκίμη, μέσα στο δάσος της Δαδιάς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για οκτώ με εννέα άτομα.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Αρτοποιός είχε ανακοινώσει τον εντοπισμό 18 νεκρώνπου πιθανολογείται ότι είναι μετανάστες, αφού στην περιοχή δεν έχει γίνει καμία δήλωση εξαφάνισης από κατοίκους.

Η φωτιά στη Δαδιά ξέσπασε τη Δευτέρα (21/8), ενώ ήδη έκαιγαν μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ της Δευτέρας εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στο Δάσος της Δαδιάς.

Η φωτιά στη Δαδιά ξεκίνησε από τον πυρήνα άκαυτου δάσους. Έρχεται σε συνέχεια της μεγάλης πυρκαγιάς του 2022 που είχε κάψει το 80% του βασικού πυρήνα του Εθνικού Πάρκου.

Σύμφωνα με το OPEN, εκφράζονται φόβοι για εξάπλωση της φωτιάς της Δαδιάς και ένωση με τα άλλα μέτωπα της Αλεξανδρούπολης.

Αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς. Όπως έγινε γνωστό, εκτός από τους 18 μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί, εντοπίστηκαν και άλλοι 8. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενδέχεται ο αριθμός τους να αυξηθεί.

Αυτή η δεύτερη ομάδα των θυμάτων, εντοπίσθηκε κοντά στην περιοχή της Λευκίμμης, ενώ νωρίτερα, ομάδα δεκαοκτώ ανθρώπων είχαν εντοπιστεί καμμένοι στην περιοχή του Άβαντα. Έτσι, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 26. 

Νωρίτερα, μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα είχαν βρεθεί  οι πυροσβέστες στο δάσος της Δαδιάς, καθώς όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεκαοκτώ άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί, απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς, κοντά στην περιοχή του Άβαντα. Οι νεκροί εκτιμάται ότι είναι μετανάστες καθώς δεν υπάρχει, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, δήλωση εξαφάνισης ατόμων από την περιοχή. Οι νεκροί μετανάστες βρέθηκαν σε δύο ομάδες, ενώ επί τόπου σπεύδει ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών της Αστυνομίας.

«Με δεδομένο ότι από τις γύρω περιοχές δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης ή αγνοουμένων κατοίκων διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα», τόνισε.

«Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή.

Ήδη από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών.

Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά, συνεχίζονται», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.

banner-article

Ροη ειδήσεων