Εργασιακά

Νάουσα: Συλλαλητήριο καταδίκης και απαίτησης για να παρθεί πίσω η απόλυση της συνδικαλίστριας Χρύσας Μπόλα

Με ιδιαίτερη μαζικότητα και παλμό , πραγματοποιήθηκε χθες στη κεντρική Πλατεία της Νάουσας το προγραμματισμένο συλλαλητήριο του εργατικού κέντρου και των σωματείων , όπου εκφράστηκε η καταδίκη του λαού της Νάουσας και των εργαζομένων στην συνδικαλιστική δίωξη της Χρύσας  Μπόλα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, αντιπρόεδρου του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας- Πέλλας και υποψήφια με αγωνιστικό συνδυασμό μπροστά στις εκλογές του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Νάουσας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου , όπως και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων από πολλούς κλάδους. Τη πρώτη ομιλία πραγματοποίησε η νέα πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Νάουσας Στέλλα Ζάλιου, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από την απολυμένη συνδικαλίστρια, τον Νίκο Μάντζιο από την αγωνιστική συσπείρωση εμπόρων, τον Γιάννη Διάκογλου εκ μέρους των σωματείων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Νάουσας, Έλενας Μπενετάτου από το ΣΕΠΕ Νάουσας  .

Τη κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Νάουσας Νίκος Νατζμέ. Σε όλες τις ομιλίες και τοποθετήσεις εκφράστηκε η απαίτηση να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση της συναδέλφισσας , ενώ αναφορά έγινε και στις διώξεις των εκπαιδευτικών και άλλων συνδικαλιστών. Φωτίστηκε ο λόγος που συμβαίνει αυτό , δηλαδή η θέληση εργοδοτών , κυβερνήσεων να φιμώσουν τη φωνή των εργατών και να υλοποιήσουν τα σχέδια υποβάθμισης και περαιτέρω εμπορευματοποίησης της δημόσιας Υγείας και του Νοσοκομείου. Δόθηκε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα τους περάσει και ότι την τρομοκρατία των εργατών η πάλη θα τη σπάσει .

Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στη πόλη η οποία κατάληξε στο Νοσοκομείο Νάουσας.

Ροη ειδήσεων