Βέροια Εργασιακά Νάουσα Τοπικά

Συνδικάτο Γάλακτος Ημαθίας – Πέλλας: “Απόντες οι ελεγκτικοί μηχανισμοί – προϋποθέσεις για εργατικό ατύχημα”

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

ΧΡ.ΛΑΝΑΡΑ 56 – ΝΑΟΥΣΑ ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6976664248-6944177169

e-mail: trofima.imathia.pella@gmail.com

Άλλη μια σεζόν πρόκειται να ξεκινήσει για τις βιομηχανίες μεταποίησης τροφίμων στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας, με ένα τεράστιο αριθμό εργαζομένων να συγκεντρώνεται στην παραγωγή.

Άλλη μια χρονιά, όπου με συνέπεια και σταθερότητα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να εμπλακούμε σε ένα εργατικό ατύχημα.

Άλλη μια χρονιά όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι παντελώς απών. Το Σώμα επιθεώρησης εργασίας, ανεξάρτητη αρχή πλέον αφημένο στη τύχη του, δεν επαρκεί για να πραγματοποιήσει ελέγχους στις χιλιάδες εποχικές επιχειρήσεις, στις 3 βάρδιες στο 24ωρο στην 6ήμερη δουλειά.

Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας των δύο νομών υποστελεχωμένα, με το υγειονομικό προσωπικό με μια βαλίτσα στο χέρι να τρέχει να καλύψει κενά από δομή σε δομή.

Άλλη μία χρονιά, όπου η μεγαλοεργοδοσία αντί να πάρει μέτρα για να περιορίσει τον αριθμό των εργατικών ατυχημάτων, αυξάνει τους μηχανισμούς παρακολούθησης των εργαζομένων, την εντατικοποίηση.

Προειδοποιούμε ότι τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν κατά την περυσινή σεζόν αποτελούν τον προάγγελο για μεγαλύτερα και σοβαρότερα, καθώς όλες οι προϋποθέσεις που οδηγούν σε εργατικά ατυχήματα είναι εδώ (εντατικοποίηση, διάδρομοι κοινής διέλευσης πεζών και περονοφόρων οχημάτων, χειρισμός διαβρωτικών υγρών από ανειδίκευτο προσωπικό, νομοθεσία που επιτρέπει τη χρήση Κλαρκ από μη πιστοποιημένο προσωπικό, ελλείψεις προστατευτικών μπαρών σε μεγάλα ύψη) και η λίστα δεν έχει τέλος.

Συνάδελφοι, μετά την δουλειά όλοι θέλουμε να γυρίσουμε σώοι στο σπίτι μας. Να μην τους επιτρέψουμε να σακατευτούμε, για να κάνουν τζίρο μια χούφτα παράσιτα.

Ερχόμαστε σε επικοινωνία με το συνδικάτο, αναδεικνύουμε ότι μας προβληματίζει.

Δεν είμαστε ο κάθε ένας μόνος, όλοι μαζί είμαστε ανίκητοι.

Φωτογραφία αρχείου
banner-article

Ροη ειδήσεων