Ελλάδα

Τραγωδία στο στενό του Καφηρέα: Βρέθηκαν σήμερα 19 νεκροί μετανάστες

.
Διαστάσεις τραγωδίας προσλαμβάνει το ναυάγιο που συνέβη στο στενό του Καφηρέα στην Εύβοια το πρωί της Τρίτης, όταν βυθίστηκε ιστιοφόρο σκάφος με μετανάστες, περίπου 300 μέτρα από την ακτή, καθώς σήμερα το μεσημέρι οι λιμενικοί εντόπισαν μέσα στη θάλασσα 16 νεκρούς μετανάστες. Λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν άλλους τρεις νεκρούς.

Αυτή την ώρα γίνεται η περισυλλογή τους από πλωτό σκάφος του Λιμενικού και θα ακολουθήσει η μεταφορά τους στα νοσοκομεία.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για άνδρες, γυναίκες ή παιδιά.

Το πρωί είχαν εντοπίσει έναν ακόμα νεκρό άνδρα, ενώ λίγο αργότερα βρήκαν έναν ζωντανό που κολυμπούσε για περισσότερο από 24 ώρες.

Έτσι τα επιβεβαιωμένα θύματα ανέρχονται πλέον σε 20, οι διασωθέντες σε 12 και οι αγνοούμενοι πιθανότατα σε 36, με βάση τις δηλώσεις των διασωθέντων για τον αριθμό των επιβαινόντων στη βάρκα.

Ανακοίνωση ΚΚΕ

Οι 20 νεκροί -μέχρι τώρα- από το χθεσινό ναυάγιο στην Εύβοια είναι η τραγική κατάληξη της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, που αποτελεί “σημαία” όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και στρώνει το έδαφος για την “εργαλειοποίηση” και την απάνθρωπη εκμετάλλευση ξεριζωμένων ανθρώπων.

Η ανατροπή αυτής της πολιτικής και η απεμπλοκή της χώρας μας απ’ όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, που προκαλούν τα κύματα κατατρεγμένων είναι αναγκαία όσο ποτέ. Διαφορετικά θα μεγαλώνει η μακάβρια λίστα νεκρών ανθρώπων στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

 efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας