Τοπικά

Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Ημαθίας / Ο Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η Επιστημονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Ημαθίας – Ε.Ε.Κ.Α.Η., σε συνεργασία με την Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Ημαθίας γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Α. Αλατζόγλου και η συντονίστρια Αγγλικής Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας κα Α. Αναστασιάδου.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της προέδρου της Ε.Ε.Κ.Α.Η. Ζαριφής Βάσογλου

«Τα όρια ενός ανθρώπου καθορίζονται από τα όρια της γλώσσας του», είπε ο μεγάλος φιλόσοφος Wittgenstein.

Έτσι λοιπόν, κι εμείς που διδάσκουμε γλώσσες στα παιδιά προσπαθούμε να διευρύνουμε τον κόσμο τους, ανοίγοντάς τους μια πόρτα σε άλλους πολιτισμούς, προσφέροντας τους μια δυνατότητα, και γιατί όχι μια ευκαιρία, προσέγγισης, κατανόησης, σεβασμού και αποδοχής των άλλων.

Το έργο μας δύσκολο, a real challenge, μια γνωστή πια λέξη, καθώς η γλώσσα δεν είναι μια στατική έννοια αλλά μια δυναμική, διαρκώς εξελισσόμενη πραγματικότητα που εμπλουτίζεται κι επαναπροσδιορίζεται. Αυτό όμως κάνει τη δουλειά μας ενδιαφέρουσα και γοητευτική.

Γι’ αυτό και σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες-οι που έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε μαζί σας αυτό που υπηρετούμε. Σε ακολουθία, δε, με τις αρχές της συμπερίληψης και εναλλακτικότητας, ξεφεύγουμε από τα στεγανά και παρουσιάζουμε εναλλακτικές μορφές έκφρασης, ιδιαίτερες γλώσσες, καλλιτεχνικές δημιουργίες, χορό, γαστριμαργία αλλά και μια πρώτη επαφή με την ελληνική νοηματική γλώσσα από την κα Χρηστάκη, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας και την ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τη Δ/νση Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας που αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας και μας έδωσε τη δυνατότητα να βρεθούμε όλοι μαζί, από κοντά και πάλι, και να γιορτάσουμε όλοι. Τέλος, last but not least, ευχαριστούμε από καρδιάς τη Συντονίστρια Αγγλικής Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας κα Α. Αναστασιάδου, που πάντα μας υποστηρίζει και είναι για άλλη μια φορά σήμερα στο πλευρό μας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας