Κόσμος Πολιτική

Στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες / καταγράφονται 100 εκατομμύρια από το 1991!

———–

Η σημερινή ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για το μεγαλύτερο αριθμό ξεριζωμένων που έχει καταγραφεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία, πάνω από 100 εκατομμύρια, θρυμματίζει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών για τον “κόσμο της ειρήνης και της σταθερότητας”, που τάχα θα επικρατούσε μετά από την  ανατροπή του σοσιαλισμού το 1991.

Ταυτόχρονα, ξεσκεπάζει την υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων που -στο όνομα της καταπολέμησης της “παράνομης μετανάστευσης”- εντείνουν την άγρια καταστολή σε βάρος των κατατρεγμένων προσφύγων, χτίζουν πελώριους φράχτες και υπερδομές – φυλακές στα σύνορα, αλλά και εργαλειοποιούν τους πρόσφυγες και μετανάστες, αξιοποιώντας τους στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς.

Το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα έχει φάει τα ψωμιά του, φέρνει μόνο πολέμους, φτώχεια και εξαθλίωση, μετανάστευση και προσφυγιά.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και το λαό να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους σε όλους τους ξεριζωμένους και με την πάλη τους να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας