Πολιτική

Σοσιαλιστική Προοπτική: Κυκλοφοριακό χάος στη βαρονία της Αττικής

——

Κάθε δύσκολη κατάσταση που προκαλείται από κάποιο φυσικό φαινόμενο αποδεικνύει την ανεπάρκεια των στελεχών του επιτελικού… χάους της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ίδιου του πρωθυπουργού. Από τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού, τις πλημμύρες του φθινοπώρου και, από προχθές, την κατάσταση διάλυσης στο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι τα στελέχη της συγκεκριμένης κυβέρνησης δεν μπορούν, λόγω ανικανότητας, και δε θέλουν, για ιδεοληπτικούς λόγους, να προστατέψουν τους Έλληνες πολίτες.

Για πολλοστή φορά επιρρίπτουν και την ευθύνη για το “κομφούζιο” που προκλήθηκε στο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας στην έλλειψη ατομικής ευθύνης των εγκλωβισμένων πολιτών και αφήνουν στο απυρόβλητο τα προβλήματα που δημιουργεί και θα συνεχίζει να δημιουργεί η “υπεργολαβικά ιδιωτικοποιημένη κυκλοφορία” σε κομβικής σημασίας και προσοδοφόρους, για τους διάφορους οικονομικούς βαρόνους, ελληνικούς δρόμους. Έτσι καταλήξαμε να κινητοποιείται ο στρατός και η αντιτρομοκρατική (sic!) ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα), σε φυσιολογικές συνθήκες, για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι και αυτό μέσα στο διοικητικό κέντρο της χώρας.

Τα κυβερνητικά στελέχη ακολουθώντας το παράδειγμα του κ. Μητσοτάκη επιδίδονται, σε κάθε παρόμοια ευκαιρία, σε ένα ρεσιτάλ αναλγησίας, θράσους και κυνισμού περιφρονώντας τις αγωνίες των πολιτών, πληγώνοντας διαρκώς τόσο την αυτοπεποίθησή τους, που εδράζει στην αντίληψη ότι ζουν σε “κανονική” και ευνομούμενη χώρα,  όσο  και το σεβασμό τους προς τους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν, όντως, ατομικές πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του φιάσκου οφείλουν να υποβάλλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους. Η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες, γυναίκες και άνδρες, δεν μπορεί να γίνονται άθυρμα στα χέρια ανεύθυνων και επικίνδυνων ατόμων.

Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι χαοτικό άθροισμα ανεξέλεγκτων “βαρονιών” και δεν επιτρέπεται να “μποτιλιαρίζεται”, από κάθε άποψη, για χάρη οικονομικών συμφερόντων.

Να πληρώσουν τώρα οι υπεύθυνοι!

banner-article

Ροη ειδήσεων