Αγροτικά Νάουσα

Επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ από τον Ενιαίο Σύλλογο Αγροτών Νάουσας και Βελβεντού

———

Κύριε πρόεδρε του ΕΛΓΑ χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Πρώτα απ’ όλα  χαιρετίζουμε την ολοκλήρωση της καταβολής των αποζημιώσεων από τον καταστροφικό παγετό της άνοιξης μέσα στις προθεσμίες που εξαγγείλατε χάρη στην συμβολή των γεωπόνων εκτιμητών του ΕΛΓΑ. Παρατηρήθηκε το γεγονός ότι κάποιοι αγρότες αποζημιώθηκαν στο 100% ασφαλιζόμενης αξίας χωρίς να έχουν καταβάλει το +20% στα ασφάλιστρα τους. Αυτό φυσικά προέβλεπε η σχετική τροπολογία που σωστά κατέθεσε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης.

Η τροπολογία κατατέθηκε το φθινόπωρο,αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποιοι συνάδελφοι αγρότες να δηλώσουν το +20% (δηλαδή πλήρωσαν 20%αυξημενα ασφάλιστρα) κατά την δήλωση ΟΣΔΕ που έγινε την άνοιξη κάνοντας χρήση του δικαιώματος που προβλέπεται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Για το λόγο αυτό επειδή δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά πρέπει να δρομολογήσετε την επιστροφή των χρημάτων στους αγρότες που έχουν δηλώσει το +20%.

Επίσης επανερχόμαστε στο αίτημα που δύο φορές έχουμε κάνει ( Αγροτικοί σύλλογοι Νάουσας και Βελβεντού) σχετικά με τα ασφάλιστρα και την τιμή αποζημίωσης για τα πλατύκαρπα ροδάκινα και νεκταρίνια.
Οι εμπορικές τιμές των εν λόγω προϊόντων είναι από 2,5 έως 3 φορές ακριβότερα, από τα αντίστοιχα.

Με εκτίμηση

Ενιαίος Σύλλογος Αγροτών  Νάουσας
Αγροτικός Σύλλογος Βελβεντού
banner-article

Ροη ειδήσεων