Κορωνοϊός

Ηγούμενος Αγίου Όρους: Μυρίζει θάνατος και εκείνοι δεν το μυρίζουν – Παρασύρουν κόσμο με το ράσο

——-

«Αυτός ο φανατισμός, η οργή, οι κατάρες δηλώνουν τζιχάντ, κάτι ξένο προς τον χριστιανισμό» σημείωσε ο Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος για τις φωνές αρνητών στον κλήρο.

Συνολικά εννέα είναι οι μοναχοί του Αγίου Όρους που έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό, με τον τελευταίο να αφήνει την τελευταία του πνοή την Κυριακή, σε ηλικία 59 ετών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, τα ενεργά κρούσματα είναι περί τα 90 και ο θάνατος του 59χρονου είναι ο δεύτερος τις τελευταίες ημέρες.
Ο Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ξεκαθάρισε πως «η κατάσταση στο Άγιον όρος δεν είναι πολύ ευχάριστη».

Έκανε, παράλληλα, λόγο για «παραπληροφόρηση» όσον αφορά στον εμβολιασμό καθώς μπορεί στην πρώτη φάση των εμβολιασμών να εμβολιάστηκαν 4-5 μοναστήρια, αλλά είναι «πολύ μεγάλος ο αριθμός» των κρουσμάτων που δεν χρειάστηκε να κάνουν το εμβόλιο.

Έκανε, επίσης, λόγο για «φανατισμό σε κάποιους ανθρώπους. Εκεί δείχνει ότι δεν είναι μόνο ιατρικό το θέμα, έχει γίνει πνευματικό γιατί πάσχουν αυτοί οι άνθρωποι».
«Αυτός ο φανατισμός, η οργή, οι κατάρες δηλώνουν τζιχάντ, κάτι ξένο προς τον χριστιανισμό» επεσήμανε.
«Γύρω μας μυρίζει θάνατος και αυτοί οι άνθρωποι δεν το μυρίζουν, δεν θέλουν να το μυρίζουν και λόγω του ράσου παρασύρουν κόσμο» κατέληξε.
sputniknews.gr
banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο