Ιστορία

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας συμμετέχει στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση με ιστορικό της βίντεο

……………

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση κάθε βιβλιοθήκη δημιούργησε λάβαρα (banner) και ιστορικά – ενημερωτικά βίντεο με τεκμήρια που αφηγούνται τα ιστορικά γεγονότα, εξεγέρσεις, συγκρούσεις με τον κατακτητή, αλλά και κοινωνικά, οικονομικά, εκπαιδευτικά στοιχεία που αφορούν στη ζωή των Ελλήνων.

Τιμώντας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας τα 200 χρόνια,  συνεργάστηκε με άλλες βιβλιοθήκες, φιλοξενώντας τα μπάνερ τους από τον Σεπτέμβριο και ετοίμασε ένα δικό της βίντεο με θέμα “Το Ρουμλούκι κατά την Οθωμανοκρατία έως την επανάσταση του 1821-22”.
.
Το κείμενο του βίντεο βασίζεται σε βιβλίο του ιστορικού και συγγραφέα Γιάννη Μοσχόπουλου, που καλύπτει αυτήν την εποχή, αλλά και σε κείμενο του ιστορικού ερευνητή Γρηγόρη Γιοβαννόπουλου, που αναφέρεται στη συμμετοχή Μακεδόνων στον αγώνα της Νότιας Ελλάδας. Και οι δυο ιστορικοί συμμετέχουν στο βίντεο, διαβάζοντας κείμενά τους.
.
Παράλληλα το βίντεο απόκτησε θεατρική διάσταση, καθώς συμμετείχε η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αλεξάνδρειας με κείμενα και επιλεγμένα μουσικά κομμάτια.
……..
Α’ μέρος του video
.

banner-article

Ροη ειδήσεων