Φράνσις Χόγκεν κατά Facebook: Βάζει τα αστρονομικά κέρδη πάνω από τους ανθρώπους

Congress Facebook Whistleblower

Αγγελική Παπαθανασίου

Τα αφεντικά του Facebook βάζουν τα αστρονομικά τους κέρδη πάνω από τους ανθρώπους τόνισε κατά τη διάρκεια της ακρόασής της στην υποεπιτροπή της Γερουσίας, η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος και πρώην εργαζόμενη στο Facebook, Φράνσις Χόγκεν.
Drew Angerer/Pool via AP

Όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail, η Χόγκεν προτρέπει το Κογκρέσο να ρυθμίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι οι ιστότοποι αποτελούν απειλή για τα παιδιά και τη δημοκρατία και οδηγούν ακόμη και στη βία.

Η πρώην υπάλληλος του τεχνολογικού κολοσσού τόνισε ότι τα αφεντικά του Facebook βάζουν τα αστρονομικά τους κέρδη πριν από τους ανθρώπους.

Σχετικά με το χθεσινό black out του Facebook είπε ότι «δεν ξέρω γιατί τέθηκε εκτός λειτουργίας αλλά ξέρω ότι για παραπάνω από πέντε ώρες δεν χρησιμοποιήθηκε για να εμβαθύνει τους διαχωρισμούς, να αποσταθεροποιήσει δημοκρατίες και δεν έκανε νέα κορίτσια και γυναίκες να αισθανθούν άσχημα για τα σώματά τους».

Ακόμα κατά τη διάρκεια της ακρόασης η Χόγκεν  είπε στους γερουσιαστές ότι κανένας διευθύνων σύμβουλος ανάλογης εταιρείας δεν έχει τόσο μονομερή έλεγχο όσο ο Ζούκερμπεργκ.

«Ο Mαρκ έχει έναν μοναδικό ρόλο στον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς κατέχει πάνω από το 55% όλων των μετοχών με δικαίωμα ψήφου για το Facebook. Δεν υπάρχουν παρόμοιες ισχυρές εταιρείες που να ελέγχονται κατά αυτόν τον τρόπο», είπε.

Επισήμανε ότι το Facebook πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τις συνέπειες των επιλογών του ενώ τόνισε ότι ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ  έκανε επιλογές που έβαζαν την προσέλκυση χρηστών πάνω από τη δημόσια ασφάλεια. Πρόσθεσε ότι το Facebook έχει κάνει πολύ λίγα για να προστατεύσει την πλατφόρμα του από το να τη χρησιμοποιούν άνθρωποι που σχεδιάζουν βία.

(Drew Angerer/Pool via AP

Ο πρόεδρος της υποεπιτροπής Γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλουμένθαλ επέκρινε τον ιδρυτή του Facebook στην εναρκτήρια δήλωσή του λέγοντας ότι: ««Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έπρεπε να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη σήμερα. Και όμως, αντί να αναλάβει την ευθύνη και να δείξει ηγετική θέση, ο κ. Ζούκερμπεργκ πάει για ιστιοπλοΐα».

Να σημειωθεί ότι πριν αποχωρήσει από την επιχείρηση, τον Μάιο, η Φράνσις Χόγκεν πήρε μαζί της πολλά έγγραφα από εσωτερικές έρευνες στο μέσο και τα εμπιστεύτηκε κυρίως στην Wall Street Journal ενώ σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS κατηγόρησε τον όμιλο ότι «(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια».

ertnews.gr

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 40051 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια