Τοπικά

Τηλεδιάσκεψη / Συνδικάτο Γάλακτος Ημαθίας – Πέλλας: Ένας χρόνο πανδημίας και οι εργαζόμενοι παραμένουμε απροστάτευτοι

——

Ευχάριστη ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/4. Φορείς από διάφορους κλάδους και από τους δύο νομούς συζήτησαν τις επιπτώσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες.

Ένα χρόνο πανδημίας και οι εργαζόμενοι και ο λαός των Νομών Ημαθίας και Πέλλας παραμένουν απροστάτευτοι μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς! Μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από συνδικαλιστικές και εργαζόμενους και μια εικόνα που αφήνει το αρνητικό αποτύπωμα της πολιτικής της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Οι φορείς που συμμετείχαν συμφώνησαν στη συνέχεια κοινής δράσης, στην οργάνωση της πάλης μπροστά στην Πρωτομαγιά, με πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Στην βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε δεν επιτρέπεται να κάνουμε βήμα πίσω από την διεκδίκηση της προστασίας της υγείας μας και της ζωής μας, από την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.

Είμαστε σίγουροι πως το επόμενο διάστημα, μπροστά και στην προετοιμασία της απάντησης των συνδικαλιστικών φορέων και των εργαζομένων συνολικά απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, θα συναντήσουμε και άλλους τοπικούς φορείς. Θα συμπορευτούμε και με πολλούς άλλους εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νεολαία. Γιατί τίποτα λιγότερο από ένα ορμητικό ποτάμι αντίστασης και οργανωμένης πάλης δεν είναι αρκετό για να εμποδίσει τα σχέδια τους.

Από την Διοίκηση

banner-article

Ροη ειδήσεων