Βέροια

Έκθεση 5500 προσκοπικών γραμματοσήμων από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας

 

BRAZIL – CIRCA 1981: Stamp printed in Brazil dedicated to scout boys, circa 1981

Που μπορούμε να δούμε μαζί μια κατασκήνωση Προσκόπων από την Αργεντινή, έναν σταυρόκομπο από τις Αζόρες, έναν Ναυτοπρόσκοπο από την Κύπρο, έναν Πρόσκοπο από την Λιβερία, από τις Φιλιππίνες, από τη Νιγηρία, από την Ταϊλάνδη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σρι Λάνκα, τη Νέα Ζηλανδία, την Βουλγαρία, το Κονγκό,  τα νησιά Σαμόα, τον Καναδά, την Σιγκαπούρη, την Τσεχία, την Αγγλία…..;

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας για να τιμήσει την 22α Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης και Φιλίας, θα πραγματοποιήσει έκθεση Προσκοπικών Γραμματοσήμων στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν, την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 18:00 και θα διαρκέσει έως τις 29 Φεβρουαρίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν 5500 Προσκοπικά γραμματόσημα και  φακέλους από Προσκοπικά Jamboree, απολαμβάνοντας ένα μοναδικό ταξίδι σε όλον τον κόσμο! Τα σπάνια αυτά αντικείμενα αποτελούν μέρος της προσωπικής συλλογής του Παλαιού  Προσκόπου και φιλοτελιστή κ. Τριαντάφυλλου Μεταξά.

Η έκθεση, με την συνδρομή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, θα φιλοξενήσει την στολή του Αθανάσιου Λευκαδίτη, ιδρυτή του Ελληνικού Προσκοπισμού που αποτελεί μοναδικό ιστορικό Προσκοπικό κειμήλιο.

Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο, θα γίνεται συλλογή φαρμακευτικού υλικού, το οποίο θα διατεθεί στο κοινωνικό φαρμακείο της Βέροιας.

Ώρες επισκέψεων:

Καθημερινές: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:30, Σάββατο: 16:00 – 20:00, Κυριακές: κλειστά

Για οργανωμένα τμήματα (σχολεία, συλλόγους κλπ) υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 6987170785 (Σωτήρης Τσέλιος).

Το 2020 οι Πρόσκοποι περήφανα γιορτάζουν 110 χρόνια εθελοντισμού και αδιάλειπτης κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Στόχος 10: Μειώνουμε την ανισότητα εντός και μεταξύ των χωρών.

 

 

 

Για την ΕΠΠ Βέροιας

Ο αρχηγός

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας