Εκκλησια

Προσκυνητές από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου στον Οικουμενικό Πατριάρχη

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε άξιοι διάδοχοι ενδόξων προγόνων”

Το απόγευμα της Δευτέρας υποδέχθηκε πολυπληθή όμιλο προσκυνητών από την Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους

“Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε άξιοι διάδοχοι ενδόξων προγόνων”, είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υποδεχόμενος το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Νοεμβρίου, αμέσως μετά τον εσπερινό, στον Πατριαρχικό Ναό, πολυπληθή όμιλο προσκυνητών από την Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους, μέλη της “Ένωσης Μικρασιατών Σάμου”.

“Να είστε ήσυχοι ότι εμείς εδώ φυλάττουμέ τις Θερμοπύλες. Να μην ανησυχείτε για το Πατριαρχείο μας, μόνο να προσεύχεστε γι’ αυτό, για όλους μας όσοι διακονούμε τα όσια και τα ιερά του Γένους μας, σε αυτόν τον ιστορικό τόπο, την πόλη αυτή των πατέρων μας”, είπε ο Παναγιώτατος στη σύντομη ομιλία του και συνέχισε: “Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε άξιοι απόγονοι ενδόξων προγόνων. Δεν είναι πάντοτε εύκολες οι συνθήκες, και αυτό το γνωρίζετε, αλλά αγωνιζόμεθα για να κάνουμε εκάστοτε το καλύτερο δυνατό. Οι ευχές μας και η αγάπη μας από το Φανάρι, από την Κωνσταντινούπολη, θα σας συνοδεύουν πάντοτε.Παρακαλούμε να μεταφέρετε και σε αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν μαζί σας τα αισθήματά μας αυτά της αγάπης και της στοργής μαζί με τις ευλογίες της Μητρός Εκκλησίας”.

Θερμές ευχαριστίες για την ευκαιρία που είχε ο όμιλος των προσκυνητών να λάβει την ευχή και την ευλογία του Παναγιωτάτου εξέφρασε η Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου κυρία Άννα Ψαρά. “Ξεκινήσαμε αυτό το επίπονο και κουραστικό ταξίδι μας απο την μακρινή Σάμο, μερικοί από την Ικαρία και λίγοι από τους Φούρνους, για την Πόλη των πόλεων, που για πολλούς ήταν όνειρο ζωής, για άλλους Ιερό προσκύνημα και για όλους χρέος τιμής στην πατρίδα και τον Θεό”, είπε, μεταξύ άλλων, η κ.Ψαρά.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας